Inima – emotii si somatizari

 Inima emotii si somatizari

Inima este primul organ format in corpul nostru si ramane de-a lungul vietii cel mai puternic organ. Ea genereaza o energie electromagnetica de 60-1000 de ori mai puternica decat cea a creierului. Cercetarile oamenilor de stiinta arata ca noi avem doua creiere si cerebelul din cap asculta de „creierul din inima omului“.

Ori de cate ori simtim o emotie, inima transmite constant un semnal electromagnetic foarte puternic catre corp. Fiecare bataie a ei influenteaza starea de sanatate emotionala si fizica a organismului.
Inima are propria sa inteligenta specifica, ea putand gandi, simti si “aminti”. Semnalele electromagnetice emise de inima pot fi detectate de undele cerebrale ale altor persoane. Fenomenul este mult mai puternic atunci cand cele doua persoane se ating sau se afla una in apropierea celeilalte, dar pot fi percepute inclusiv de la distanta.

Inima este cel mai cald organ al corpului, aspect ce-l face vulnerabil in fata emotiilor prea intense (“fierbinti”), atat placute cat si neplacute. Astfel de cele mai multe ori ajugem sa construim “ziduri” in jurul inimii ca mecanism de protectie pe termen scurt impotriva unei situatii neplacute sau unul pe termen lung de aparare impotriva unei suferinte mai degraba imaginare (un soi de preventie). Aceste mecanisme de aparare sunt naturale si in stransa legatura cu viata, cu instinctul de supravietuire. Cele pe termen scurt sunt benefice deoarece ne protejeaza de o suferinta produsa de un eveniment concret. Cele pe termen lung, deoarece presupun, mai mult sau mai putin constient, ganduri legate de o posibila suferinta viitoare, deci imaginara, se pot transforma in inamicii nostri atata timp cat contin energia emotiilor captive nerezolvate.

Care este motivul pentru care acest mecanism de aprare poate deveni daunator?
Inima, acest centru al fiintei noastre, are influența asupra funcționalitații glandei timus și a intregului sistem imunitar al organismului. Orice emotie pe care ramanem cu atentia mai mult timp decat este firesc, creeaza exces energetic care ne angreneaza intr-un cerc vicios: suntem tristi, insingurati, egoisi, gelosi, indurerati, lipsiti de chef de viata, nu daruim si nu acceptam iubire, ajungem sa gandim negativ si acest tip de gandire ne arunca din nou in aceste emotii. Singurul rezultat al acestui cerc vicios este scaderea sistemulul imunitar si declansarea atacurilor de panica, a depresiei si a afectiunilor fizice din zona inimii.
Experimentele stiintifice medicale au aratat in mod repetat ca orice sentiment de iubire, acceptare, compasiune, intelegere si apreciere orientate catre o alta persoana are efecte pozitive masurabile asupra corpului fizic. Aceleasi efecte apar si atunci cand receptam iubirea si aprecierea unei alte persoane.

Mentinerea sanatatii:

1. Sentimente, emotii de cultivat: curajul, sinceritatea, altruismul, capacitatea de a exprima iubirea, darnicia, veselia, recunostinta, in general o stare emotionala echilibrata, intaresc inima si cresc sistemul imunitar.

2. Convingeri de intarit:
”Ma accept, ma iert si ma iubesc asa cum sunt.”
“Locul meu in univers este exact cel care mi-a fost dat si sunt important/a aici.”
“Iubirea este din abundenta prezenta in viata mea si topeste teama de singuratate si respingere.” “Accept, iert si iubesc oamenii, fiintele, natura, universul asa cum sunt.”
“Imi accept si imi folosesc capacitatea de iubire ca pe cea mai importanta forta de vindecare”

3. Comportamente recomandate: descoperirea de sine, depasirea ego-ului, iertarea, eliberarea de judecata, lucrul fizic cu bratele (bratele fiind prelungirea inimii, simbolizeaza imbratisarea persoanelor, a situatiilor), exercitii de respiratie, practicarea compasiunii.

Contactati-ne

INSTITUTUL DE NEURO-PROGRAMARE SOMATO-INTEGRATIVA

Bulevardul Stirbei Voda nr. 7 Craiova. Dolj, Romania

  • Presedinte: 0725.161.169
  • Secretariat: office@inlpsi.ro

© INSTITUTUL DE NEURO-PROGRAMARE SOMATO-INTEGRATIVA.