TRAINERI INLPSI

Andra TanasescuAndra Tănăsescu, Vicepreședinte al Asociației ”Generația Iubire” și al Institutului de Neuro-Programare Lingvistică Somato-Integrativă INLPSI, este Psiholog, Trainer NLP și Consultant Panorama Socială.

A urmat studiile în psihologie, având formarea în terapia de cuplu și familie. Cu experiența de instructor de dans, fiind atrasă de conexiunea dintre minte, emoții și corp, urmează o formare în terapia prin dans și mișcare.

După ani de experiență în training și susținerea evenimentelor corporate, oferă prin îmbinarea psihologiei, cu NLP-ul și tehnici de conștientizare și conectare corporală, o experiență completă de auto-cunoaștere și evoluție personală.

Am luat contact cu dansul încă de mică. În jurul vârstei de 2-3 ani am început să învăț să dansez, uitându-mă la dansatorii din emisiunile TV.

Mai apoi, am început să iau lecții de dans, ajungând până la punctul în care am predat mai departe ceea ce am învățat în tot acei ani de cursuri și antrenamente. 

Experiența mea cu dansul ca terapie a început foarte devreme, pe vremea când nici nu intrasem bine într-ale adolescenței valuri. 

Pe atunci, îmi făcusem un obicei din a dansa de fiecare dată când eram tristă sau furioasă. 

Mă închideam în cameră, cu muzica dată cât se putea de tare și dansam până ajungeam la un moment de nemișcare totală. Un moment de liniște perfectă. 

Oricât mai țipa muzica în difuzoare sau alții în jurul meu, în interiorul meu se făcea liniște. Abia târziu am realizat cât de important este şi a fost dansul în procesul meu de înțelegere, creștere şi maturizare.

Ulterior, plecând în București, am cunoscut NLP-ul. Nu a fost dragoste la prima vedere. 

Nici măcar la a doua. Am învățat să îl iubesc și să îl apreciez după ce am realizat cât de folositor a fost în procesul meu de maturizare și de vindecare. 

Schimbarea nu a venit peste noapte. Poate și pentru că nu mi-era clar la început ce voiam să schimb. Dar cumva, trecând de la o treaptă la alta, descoperind-mă mai mult la fiecare pas, am realizat că este o unealtă extraordinară pe care, din multe puncte de vedere, am transformat-o într-un stil de viață. 

Decizia de a deveni trainer NLP a venit în ziua conștientizării schimbării mele în bine, prin integrarea principiilor NLP în viața mea de zi cu zi. 

Când am realizat cât de mult m-a ajutat și cât de ușor este de fapt, să faci anumite schimbări, urmând această cale, am decis că vreau să ofer și altor persoane șansa de a se bucura de această oportunitate. 

Astfel, în 2017 mi-am luat atestatul de Trainer NLP recunoscut internațional și am pornit cu NLP-ul și terapia prin dans, cursurile de NLP Somato-Integrativ. Am vrut să ofer atât din experiența NLP-ului, cât și din calea vindecătoare a dansului autentic.

Am ales o cale de manifestare și vindecare a emoțiilor blocate care îmbină practicul cu plăcutul, teoria cu practica, nemișcarea cu mișcarea. 

Ca parte a călătoriei mele, îmi doresc să aibă și alții oportunitatea de a își găsi inspirația și vindecarea pe care le-am găsit eu.

Laura Maria CojocaruLaura-Maria Cojocaru, Președinte și fondator al Institutului de Neuro-Programare Lingvistică Somato-Integrativă (INLPSI) și președinte și fondator al Asociației ”Generația Iubire” este Psihoterapeut şi Trainer în Programare Neuro-Lingvistică. A studiat natura minţii umane urmând 8 formări profesionale cu abordări diferite - psihoterapie integrativă, hipnoză clinică, relaxare și psihoterapie ericksoniană, psihoterapie de cuplu și familie, psihologie clinică, neuro-programare lingvistică, terapii florale Bach, Consultant Panorama Socială și instructor internațional yoga. De peste 10 ani ghidează oamenii atât în ședințe individuale cât și de grup și organizează cursuri şi traininguri în România, cu scopul de a-i face pe oameni să-și acceseze și utilizeze la potențial maxim resursele interioare.

"Două persoane în viața mea mi-au spus direct (mama și doamna directoare de la primul meu loc de munca în viață ca specialist) că, dacă îmi voi urma visul, voi muri de foame și voi risca să pic în depresie. Am ales să mă ingrijorez puțin - cât îi stă bine unei persoane la începuturi de drum ... Apoi am ales să “risc” să cred în Mine! Azi sunt din ce în ce mai puțin ce vor alții și din ce în ce mai mult ce vreau Eu!", Laura-Maria Cojocaru, scenaristă, regizoare și dansatoare în spectacolul propriei vieți.

Elvira Tanasescu Elvira Tănăsescu - Asistent INLPSI, Consilier Dezvoltare Personală, Master NLP Somato-Integrativ

„Sunt Elvira Tănăsescu, am o mentalitate deschisă, gândire exploratoare, introspectivă și o permanentă dorință de cunoaștere. Mă aflu aici într-o misiune de susținere a celor asemenea mie și nu numai. Care este cartea mea de vizită? Liceul Brockwood Park School, UK, fondat de Jiddu Krishnamurti, cu studii de artă, actorie, pictură, psihologie, dans, pe lângă materiile academice uzuale; Facultatea de Litere, Secția Traductologie-Interpretariat și cursuri de și pentru suflet: NLP Practitioner, Master NLP, Consilier pentru Dezvoltare Personală, fototerapie și fotografie experențială.”

“Am cunoscut furtuni încă din copilărie, care aveau să îmi zdruncine puternic temelia încrederii, mai ales în mine, dar și în cei din jur. Cu acest bagaj de răni pe care le conștientizăm sau nu, din care facem o normalitate, normalitatea noastră, după care ne ghidăm apoi viața, aveam să plec la un liceu internațional din Anglia în anul 1992. Pe lângă materiile academice, acolo am avut ocazia de a-mi dezvolta și latura creativă, eram încurajați să pătrundem în interiorul ființei noastre, pentru a ne descoperi și auto-înțelege, de a accepta și respecta oamenii indiferent de culoarea pielii, de naționalitate, de statutul social, de orientarea sexuală, religie etc. Acolo am înțeles, multe, dar poate nu suficiente, pentru că…
În anul 1997, am revenit în țară, cu o mentalitate deschisă, cu visuri, zglobie și plină de speranțe care au început să se spulbere ușor-ușor din lipsa de susținere a unei familii profund rănite și ea la rândul ei și cu o gândire mărginită. Am început să închid școala sub lacăte și lespezi grele în propriu-mi suflet. Nu mai voiam să îi pătez frumusețea cu urâțenia vorbelor pe care le primeam.
După ce am dat bacalaureatul și aici (deoarece mi se echivalase doar liceul), am urmat o facultate care nu fusese pe lista mea de dorințe. Am făcut alegeri greșite, dar uitându-mă în urmă, m-am ales cu multe daruri minunate în urma lor.
În anul 2006 am început să lucrez ca traducător liber profesionist, concentrându-mi întreaga atenție pe acest aspect, pe cele două fiice și familie. Deși când ne sunt copiii mici ne conectăm cumva la propriul copil interior, cu bucurie, privind uneori viața prin ochii lor și redescoperind lumea, pe măsură ce anii treceau într-o alergătură continuă între traduceri, teme, dialoguri, școală, febră, activități extrașcolare, am comis o gravă greșeală: m-am îndepărtat de mine și, tiptil, mi-am îngrădit libertatea la interior și mentalitatea la exterior. Privind în urmă, am făcut un dans oscilant între copilul speriat rămas încă nevindecat și femeie, între curaj și frică, între iubire și ură, între blândețe și răutate, între vise prăfuite și obligații noi.
Anul 2016 m-a zdruncinat și mă bucur și mă felicit că am avut curajul să îmi permit să trăiesc toate emoțiile posibile și mi-am acordat timp să mă îndrept, în cele din urmă, spre… interior, pentru ca astfel să înceapă eliberarea. Evoluția începea și m-am reîntors la mine. Ce bucurie să mă (re)întâlnesc cu mine! Până la urmă, am suflat praful de pe vise de mult ascunse prin sertarele minții și m-am înscris la Master pe Traductologie în anul 2016, iar in 2017 m-am înscris la cursul de NLP Somato-Integrativ, care a fost una dintre cele mai inspirate și înțelepte alegeri, pe care am făcut-o neștiind prea multe detalii. M-am aruncat în neant, am prins oportunitățile care se iviseră, fără să întorc prea mult aspectele pe toate părțile.
Consider că fiecare femeie este o regină cu un rol foarte important în familia sa și chiar și în comunitate, e bine ca atunci când coroana uneia alunecă, celelalte să o ajute să o îndrepte fără să vadă sau să simtă cineva acest lucru! Dar pentru asta, e bine să ne cunoaștem mai întâi pe noi înșine!”

Veronica Burci Veronica Burci - Asistent INLPSI, Consilier Dezvoltare Personală, Master NLP Somato-Integrativ, Formator

„Am observat că în anii de profesorat, oricâtă vocație ai avea și oricâtă dăruire și pasiune, tot întâlnești provocări din cele mai diverse la tot pasul, de la rezolvarea micilor conflicte până la manageriatul stresului, al tău și al elevilor deopotrivă. Dacă mai adaugi și faptul că propriii copii se trezesc într-o dimineață nemulțumiți și debusolați că nu le acorzi suficient timp și atenție, începi să-ți pui întrebări cam despre toate lucrurile care consideri ca sunt pe lista ta de priorități. Așa constați până la urmă că viața ta profesională e ruptă de cea personală, că perfecționismul care te caracterizează, munca peste program și goana nebună după lucruri materiale, palpabile, te-au îndepărtat cu mult de visurile tale, autenticitate și exprimarea adevărului propriu.
Apoi, dacă-ți pasă cu adevărat și doare foarte tare, cauți. Și, după multe căutări, vine o zi când te simți binecuvântat și întrevezi o luminiță după care începi să te orientezi. Este ziua în care ai ales cursul care ți se potrivește mănușă și mentorul care iți mișcă inima, unul din exteriorul tău, dar mai ales vine o zi în care îți întâlnești mentorul din interiorul tău!
Am simțit, pe durata cursurilor de NLP Somato-Integrativ ale INLPSI, cum toate părțile ascunse, aruncate, risipite sau demult uitate ale personalității mele s-au adunat cuminți într-un loc încăpător, prietenos și echilibrat, transformându-mi percepția despre toți și toate.
Și astfel, ceea ce a început ca o căutare a identității primordiale pierdute, s-a cristalizat constant într-un drum special de autocunoaștere și vindecare.
În prezent, mi-am definit o abordare personalizată a vieții în activități diverse cu adolescenți și adulți, alegând să dăruiesc din ceea ce sunt și am aflat în timpul acestui proces.”

Elena Dobroiu Elena Dobroiu - Asistent INLPSI, Consilier Dezvoltare Personală, Master NLP Somato-Integrativ, Formator

"Ca fiecare dintre noi, și eu am povestea vieții mele și am avut parte de multe experiențe din care am avut de învățat, experiențe care m-au făcut să devin ceea ce sunt astăzi și...viața continuă să îmi ofere tot felul de surprize.

Până acum, cea mai dură și cea mai complexă lecție am primit-o de la Anastasia – fiica mea, diagnosticata cu autism sever infantil - nu există nu pot, nu există imposibil! Continui să învăț de la ea zi de zi și îi sunt recunoscătoare că pășește alături de mine în această călătorie."

Contactati-ne

INSTITUTUL DE NEURO-PROGRAMARE SOMATO-INTEGRATIVA

Bulevardul Stirbei Voda nr. 7 Craiova. Dolj, Romania

  • Presedinte: 0725.161.169
  • Secretariat: office@inlpsi.ro
© Copyright 2020 INSTITUTUL DE NEURO-PROGRAMARE SOMATO-INTEGRATIVA. Design DEVSLOUNGE

Search