Tabără cuplu si sexualitate

Tabără NLP Vindecare Somatică Detox psiho emoțional și fizic Laura Maria Cojocaru Adrian Constantinescu
 
 
 

 

 

I. Când și unde? 

20-23 iulie 2023, la munte.

Important de luat la noi: 1 salteluță yoga antiderapantă (de obicei este specificat acest aspect pe eticheta produsului - recomandare preț/calitate: marca ENERGETICS de la Intersport), șosete antialunecare și o păturică.

 
 

 II. Obiectivul taberei

 1. Accesarea și înțelegerea cauzei psiho-emotionale și a dezechilibrului energetic din spatele simptomului fizic și/sau emoțional;
 2. Declanșarea motivației de vindecare la nivel profund;
 3. Reglarea echilibrului fizic și energetic, psiho-emotional și atitudinal;
 4. Eliberarea de simptom și rescrierea programului declanșator;
 5. Stabilirea unor noi tipuri sănătoase de obiective și strategii de abordare pe termen scurt, mediu și lung;
 6. Accesarea unui nou stil de viață mai sănătos prin integrarea de tehnici de vindecare psiho-emoțională și energetică și de menținere a stării de sănătate pe toate planurile.
 
 

 

III. Ce lucrăm în tabără?

      Tehnici de:
 1. Psihosomatică;
 2. NLP (Neuro-Programare Lingvistică);
 3. Psihoterapie cognitiv-comportamentală (CBT);
 4. Hipnoză clinică, relaxare și psihoterapie ericksoniană și imagerie ghidată;
 5. Hatha Yoga, tehnici de meditație, Yin & Restorative Yoga și Kriya Yoga;
 6. Respirație conștientă;
 7. Constelații familiale;
 8. Tehnici de vindecare din Roata Medicinei  
 
 
 
IV. Cu cine?

Laura tabara2022Laura-Maria Cojocaru - Președinte și Fondator al Institutului de Neuro-Programare Lingvistică Somato-Integrativă (INLPSI) și Președinte și Fondator al Asociației ”Generația Iubire” este Psihoterapeut şi Trainer în Programare Neuro-Lingvistică.
A studiat natura minţii umane urmând 9 formări profesionale:
 1. Psihoterapie integrativă
 2. Hipnoză clinică, relaxare și psihoterapie ericksoniană
 3. Psihoterapie de cuplu și familie
 4. Psihologie clinică
 5. Neuro-Programare Lingvistică
 6. Terapii florale Bach
 7. Consultant Panorama Socială
 8. Instructor yoga acreditat internațional
 9. Formator acreditat CNFPA
De peste 13 ani ghidează oamenii atât în ședințe individuale cât și de grup și organizează cursuri şi traininguri în România, cu scopul de a-i face pe oameni să-și acceseze și utilizeze la potențial maxim resursele interioare.
 
AdrianConstantinescutabara2022Adrian Constantinescu - Mentor și pelegrin spiritual, Adrian și-a dedicat existența pentru a împărtăși cunoaștere și îndrumare tuturor celor ce aspiră la o viață mai împlinită și armonioasă. În căutările sale de a-și oferi sieși și celor din jur metode de dezvoltare personală cât mai variate și care să se adapteze unui spectru cât mai larg de tipologii umane, Adrian și-a însușit și a practicat diverse sisteme de cunoaștere în cadrul mai multor școli internaționale:
 1. Profesor în cadrul School of Remembering (Drunvalo Melchizedek)
 2. Breath Mastery (Consciouss Breathing - Dan Brule)
 3. Professor Original Feeling Touch (Andrew Fretwell)
 4. Mentor în The School Of the Heart (TSOTH – Daniel Mitel)
 5. Ambasador Gene Keys (Richard Rudd)
 6. Coach licențiat la HeartMath Institute
 7. Instructor asociat Universal Healing TAO
 8. Instructor la Breatheology Academy (Stig Avall Severinsen)
 9. Formator și Consilier dezvoltare personala
De-a lungul timpului, Adrian a predat în România și peste hotare peste 400 de cursuri de dezvoltare personală și spirituală printre care: Trezirea Inimii Iluminate, Imageria Inimii, tehnicile HeartMath, Respirație Conștientă, Kriya Yoga (respirația spinală), Cheile Genelor, Original Feeling Touch și Tao. De asemenea, pentru cei ce au fost dornici să guste din frumusețea tainelor spiritului în contexte cu totul inedite, Adrian le-a împărtășit în cadrul unor călătorii inițiatice în locuri sacre ale lumii.
 
 Elena Dobroiu

Elena Dobroiu - Trainer INLPSI, Consilier Dezvoltare Personală, Formator, Trainer Public speaking, voluntar centru de terapie asistată cu delfini, președinte Asociația Iubirea Învinge Autismul și Fondatoare a Centrului de Terapii ”Iubirea Învinge Autismul” - www.autismus.ro

 
 
 
 
 
 
 
V. Câteva dintre direcțiile date de tehnicile abordate și beneficiile acestora pentru ființa noastră în aspectul ei holistic
 
Psihosomatică
Psihoterapia psihosomatică se bazează pe observarea BQ (inteligența corporală) și are ca obiective:
• stabilirea legăturii minte-emoție-corp (reacția corpului la modul de gândire, respectiv emoții);
• rezolvarea factorilor psihologici ai afectiunii, recunoscând impactul corpului asupra minții și al mintii asupra corpului.
Metodele psihoterapeutice din psihosomatică includ: psihoeducație, hipnoză, tehnici de relaxare, exerciții de respirație profundă, imagerie ghidată, managementul stresului, NLP (neuro-programare lingvistică), psihoterapie cognitiv-comportamentală, psihoterapii psihodinamice, psihoterapie Ericksoniană, terapii prin sunet și mișcare, psihoterapia centrată pe persoană.
 
NLP (Neuro-Programare Lingvistică), Psihoterapie cognitiv-comportamentală (CBT), Hipnoză clinică, relaxare și psihoterapie ericksoniană și imagerie ghidată
Programarea neuro-lingvistică (NLP) a fost creată în jurul anului 1976 de Richard Bandler (matematician și student în terapia Gestalt) și John Grinder (lingvist). Ei au pus bazele acestei abordări plecând de la propunerea de a descoperi structura excelenței umane. Urmașii acestora, Steve si Connirae Andreas, spuneau despre NLP că este: “modalitatea în care folosim limbajul minții pentru a atinge obiectivele specifice pe care ni le-am fixat.”
Terapia CBT (cognitiv-comportamentală) este forma de terapie ce se bazează pe legătura dintre cogniții (gânduri), emoții și comportamente, fiind centrată pe ”aici și acum”. Pe parcursul acestei terapii se utilizează mai multe metode terapeutice, îmbunătățind și mai mult rezultatele CBT-ului.
Hipnoza clinică ericksoniană este o abordare ce are un caracter individualizat, conversațional, inducând o transă hipnotică – o stare de conștiență intermediară (între veghe și somn) - persoana păstrându-si complet controlul asupra acțiunilor sale. Transa reprezintă o stare modificată de conștiență, având ca scop o focalizare mai mare a atenției spre propriul interior. Terapia Ericksoniana subliniază ideea că fiecare persoană deține în interiorul său toate resursele și abilitățiile necesare rezolvării tuturor provocărilor cu care se confruntă. Milton Erickson spunea (uneori chiar în timpul unei transe aplicată unei persoane) că: “Există lucruri pe care le știi, dar nu știi că le știi. Când vei știi ceea ce nu știi că știi, atunci te vei schimba!”
Tehnicile de imagerie ghidată își au sorgintea în hipnoza ericksoniană, preluând totodată abordarea NLP-ului ce vine cu aspectul de ”aici, acum, rapid și centrat pe soluție”.
 
Hatha Yoga, Yin & Restorative Yoga și tehnici de Meditație
Hatha yoga este despre înțelegerea mecanicii corpului, crearea unei anumite atmosfere și folosirea posturilor corpului (asanas) pentru a-ți conduce energia în direcții specifice. Pentru fiecare nivel diferit de conștiință sau situație mentală și emoțională prin care treci, corpul tău tinde în mod natural să-și asume anumite posturi. Prin conștientizarea corpului în diferite posturi, ne putem elibera mental și emoțional de diverse blocaje și ne putem ridica conștiința.
Beneficii oferite de Hatha Yoga:
• Forță musculară
• Stimularea densității osoase
• Creșterea sănătatății cardiovasculare
• Piele sănătoasă și strălucitoare
• Creșterea imunității
• Reglarea greutății
Yin Yoga acționează pe țesuturile yin - cunoscute și sub numele de țesuturi conjunctive. Posturile Yin Yoga au ca beneficii:
• stimularea și eliminarea blocajelor din meridianele miofasciale ale corpului, care la rândul lor echilibrează organele și sistemele interne ale corpului;
• permit mușchilor să se relaxeze în jurul țesutului conjunctiv, pentru a obține întinderea și stimularea producției de acid hialuronic;
• oferă timp și spațiu pentru a permite scoaterea la suprafață a emoțiilor, gândurilor și sentimentelor păstrate în umbră, deci au rol de eliberare emoțională.
Restorative Yoga - o yoga relaxantă cu întinderi profunde, pasive, meditative. Resto Yoga are ca beneficii principale:
• obținerea unei relaxări profunde;
• excelent antidot la stres;
• oferă, de asemenea, timp și spațiu pentru a permite scoaterea la suprafață a emoțiilor, gândurilor și sentimentelor păstrate în umbră, deci are rol de eliberare emoțională.
Meditația este o practică reflexivă, contemplativă, dezvoltată pentru a ajuta oamenii să reducă stresul și să stimuleze claritatea.
Avantajele meditației:
• minte calmă
• concentrare îmbunătățită
• mai bună claritate
• comunicare îmbunătățită
• relaxarea și întinerirea minții și a corpului
 
Kriya Yoga și Respirație conștientă
Kriya Yoga sau Respirația Spinală este o practică multivalentă, recomandată tuturor persoanelor interesate de dezvoltarea lor personală. Multivalența acesteia derivă pe de o parte din simplitatea ei, putând fi abordată fără o pregătire prealabilă în domeniul dezvoltării personale și, pe de altă parte, din capacitatea sa de a dezvălui niveluri superioare de complexitate și beneficii celor dedicați unei practici consecvente. Kriya Yoga este o tehnică particulară de respirație conștientă, transmisă din generație în generație printr-o filiație de maeștri aparținând spațiului cultural hindus și având ca scop mișcarea energiei kundalini de-a lungul coloanei vertebrale. Scopul practicii Kriya vizează sănătatea omului pe planuri multiple – fizic, energetic, psihic și spiritual.
Însușită și aplicată corect, ea are ca efect:
• Eliminarea blocajelor din centrii energetici și din canalul coloanei vertebrale;
• Repunerea în circulație a energiei stagnante acumulate în chakrele inferioare;
• Revitalizarea întregului organism;
• Curățarea și calmarea minții;
• Creșterea lucidității și a puterii de discernământ;
• Creșterea capacității de concentrare și a atenției distributive ;
• Calibrarea corectă a magnetismului personal;
• Dezvoltarea spirituală.
Respirația conștientă este mai mult decât un proces biologic, este o ”hartă” arhetipală a ființării, care ne ajută să ne găsim în siguranță ”nordul”. Ea coboară profund în subconștient și ne deschide accesul la ajustarea tiparelor emoționale care ne limitează evoluția. Ea are capacitatea de a ne curăța ”filtrele” ce ne separă de zonele înalte de conștiință, de a ne elibera de reziduurile emoționale și energiile stagnante ce nu ne mai servesc în viață.
Câteva din beneficiile majore ale respirației conștiente sunt:
redobândirea clarității mentale și emoționale;
reconectarea cu momentul prezent și trăirea conștientă;
depășirea blocajelor emoționale și a tiparelor autolimitative;
creșterea încrederii în forțele proprii;
ridicarea nivelului de performanță și a eficienței, indiferent de domeniul de activitate;
creșterea nivelului de inteligență mentală și emoțională (IQ și EQ);
creșterea nivelului general al stării de sănătate;
gestionarea optimă a durerii și a oricărui tip de traumă.

Pe de altă parte, oricare ar fi intențiile de căutare inițiale și conștiente, inteligența corpului (BQ) este cea care are ultimul cuvânt atunci când vine vorba de mecanismele autovindecării și, în general, putem fi surprinși cu mai mult decât credeam.
 
Constelații familiale
Terapia sistemică a constelațiilor familiale a fost creată de Bert Hellinger, psihoterapeut și fost preot misionar în Africa și a fost introdusă în Anglia, în anul 1994 în rețeaua de Gestalt terapie. Metoda constelațiilor familiale este considerată a fi o terapie fenomenologică, psihogenealogică și existențială ce intervine în rezolvarea unor experiențe dificile pe care le trăim în prezent, dar care au rădăcinile în evenimentele traumatizante din trecutul nostru sau al familiei (pe câteva generații bune în spate) din care facem parte.
Așa cum moștenim anumite trăsături fizice de la părinții, bunicii, strămoșii noștri, tot așa moștenim și anumite tipare emoționale, de gândire și de comportament. Toate acestea reprezintă un șir de credințe și atitudini de care, de cele mai multe ori, nu suntem conștienți sau pe care le ignorăm. Astfel, ajungem să perpetuăm modele de relaționare, de iubire, de suferință, de adicție, de eșec, de lipsă de adaptabilitate și flexibilitate ș.a. pe care le putem transmite mai departe copiilor noștri. Metoda constelațiilor familiale ne ajută ca, dincolo de tiparele cognitive și comportamentale cu care suntem obișnuiți, să înțelegem la un nivel mai profund moștenirea modelului familial, să o transformăm și să ne construim propriile noastre scenarii pentru o viață mai sănătoasă și mai împlinită pentru noi și pentru cei dragi nouă.
Această abordare are ca efecte în timp scurt, atât asupra celor ce lucrează (clientul/exploratorul), cât și asupra celor care joacă rolurile pentru care sunt aleși, asupra persoanelor care asistă, influențând modelul și perspectiva sistemului familial din care face parte fiecare persoană prezentă la o constelație.
 
Tehnici de vindecare din Roata Medicinei
Roata Medicinei reprezintă un parcurs natural în dezvoltarea personală umană și o modalitate de a înțelege viața în contextul extins al ființării în parteneriat cu Natura, cu energiile Pământului și cu forțele Universului. Roata Medicinei reprezintă o cale care ne ajută să înțelegem viața ca pe o conexiune a noastră cu toate lucrurile, să observăm și înțelegem cum întregul este reflectat în individ și individul în întreg.
În complexitatea sa, Roata Medicinei este o cale de vindecare străveche, printre primele practici spirituale ale omenirii. Astfel, ea ne ajută să ne vedem mai clar viața, din mai multe perspective, să descifrăm ”mesaje” prin care să percepem cadrul larg al vieții. Roata Medicinei reprezintă un cerc al puterii, vindecării, cunoașterii și evoluției personale.
 
 
 
 
 
VI. Program tabără
 
Precizare: programul poate fi ușor modificat în funcție de dinamica și nevoile/dorințele participanților, cât să beneficiem și de timp pentru activități de relaxare.
 
Miercuri 22 iunie
16,00 – 17,30 explorare psihosomatică - stabilirea cauzei psiho-emoționale din spatele simptomului
17,45 – 19,45 intervenții psiho-emotionale pe simptom prin tehnici de CBT și NLP
20,00 – 21,00 cina
Joi 23 iunie
07,30 – 08,30 Yoga
09,00 – 10,00 micul dejun
10,00 – 13,00 Kriya Yoga
13,00 –15,00 pauză de masă, odihnă, relaxare
15,00 – 17,00 Kriya Yoga
17,00 – 20,00 program liber
20,00 – 21,00 cina
Vineri 24 iunie
07,00 – 10,00 sesiune de Respiratie Conștientă
10,00 – 11,00 micul dejun
11,30 –14,00 o sesiune de Constelații familiale
14,00 –17,00 pauză de masă, odihnă, relaxare
17,00 – 19,00 sesiune de meditație, Yin și Restorative Yoga
20,00 – 21,00 cina
Sâmbătă 25 iunie
07,00 – 08,00 Flow-uri Hatha Yoga
09,00 – 10,00 micul dejun
10,00 –14,00 o sesiune de Constelații familiale; Relaxare și Hipnoză Ericksoniană
14,00 –17,00 pauză de masă, odihnă, relaxare
17,00 –19,00 tehnici de imagerie ghidată
19,00 – 20,00 cina
20,00 – 22,00 foc de tabără și seară de dans terapeutic pentru eliberare simptom
Duminică 26 iunie
07,00 – 08,00 Hatha Yoga
09,00 – 10,00 micul dejun
10,00 – 12,00 integrare și concluzii, stabilire recomandări generale și individuale pentru menținerea unui program de sănătate la nivel mental, emoțional, atitudinal.
12,00 – încheierea taberei
 
Precizare masă: meniul va fi în întregime ovo-lacto-vegetarian.
 
 
 
 
 VII. Care este investiția ta?
 • 2500 lei, care includ: 4 nopți cazare, 11 mese și taxa de curs
Locurile in tabără sunt limitate! Astfel, avansul necesar asigurării locului în tabără și, mai ales, a rezervării sigure a pensiunii doar pentru noi, este de 1000 lei, achitați până în data de 01.06.2022 în contul: RO73INGB0000999904400681, Cojocaru Maria-Laura.
 
Atenție! Avansul nu se returnează deoarece reprezintă o plată deja făcută pentru rezervarea pensiunii!
Diferența va fi achitată cu maxim 1 săptămână înainte de începerea taberei.
 
 
Important!

După achitarea avansului, trimiteți pe WhatsApp la nr. de tel. 0725 161 169 următoarele:

 • Dovada achitării avansului;
 • Numele complet și vârsta;
 • Situația cu care vă confruntați (un diagnostic medical, un deranj fizic recurent, o suferință psiho-emoțională profundă și/sau de durată).

 

Contactati-ne

INSTITUTUL DE NEURO-PROGRAMARE SOMATO-INTEGRATIVA

Bulevardul Stirbei Voda nr. 7 Craiova. Dolj, Romania

 • Presedinte: 0725.161.169
 • Secretariat: office@inlpsi.ro

© INSTITUTUL DE NEURO-PROGRAMARE SOMATO-INTEGRATIVA.