𝐊𝐑𝐈𝐘𝐀 𝐘𝐎𝐆𝐀 (𝐑𝐄𝐒𝐏𝐈𝐑𝐀𝐓̦𝐈𝐀 𝐒𝐏𝐈𝐍𝐀𝐋𝐀̆) – 𝐏𝐑𝐈𝐌𝐀 𝐈𝐍𝐈𝐓̦𝐈𝐄𝐑𝐄, 𝐂𝐑𝐀𝐈𝐎𝐕𝐀, 𝟏 𝐎𝐂𝐓𝐎𝐌𝐁𝐑𝐈𝐄 𝟐𝟎𝟐𝟐

Kryia Yoga respiratie spinala Craiova NLP

 

𝐂𝐑𝐀𝐈𝐎𝐕𝐀, 𝟏 𝐎𝐂𝐓𝐎𝐌𝐁𝐑𝐈𝐄 𝟐𝟎𝟐𝟐


𝐊𝐑𝐈𝐘𝐀 𝐘𝐎𝐆𝐀 (𝐑𝐄𝐒𝐏𝐈𝐑𝐀𝐓̦𝐈𝐀 𝐒𝐏𝐈𝐍𝐀𝐋𝐀̆) – 𝐏𝐑𝐈𝐌𝐀 𝐈𝐍𝐈𝐓̦𝐈𝐄𝐑𝐄
Kriya Yoga sau Respirația Spinală este o practică de bază recomandată tuturor persoanelor interesate de dezvoltarea lor personală. Acest segment de cunoaștere poate servi ca debut inspirat al unei persoane pe calea spirituală și, în egală măsură, ca instrument de rafinare pentru un practicant sau un maestru angajat deja pe drumul trezirii. Multivalența tehnicii derivă pe de o parte din simplitatea ei, putând fi abordată fără o pregătire prealabilă în domeniul dezvoltării personale și pe de altă parte din capacitatea sa de a dezvălui niveluri superioare de complexitate și beneficii celor dedicați unei practici consecvente.
Kriya Yoga este o tehnică particulară de respirație conștientă, având ca scop mișcarea energiei kundalini de-a lungul coloanei vertebrale, ce a fost transmisă din generație în generație printr-o filiație de maeștri aparținând spațiului cultural hindus. Cei mai cunoscuți exponenți ai acestei tradiții au fost (în ordine cronologică) Mahavatar Babaji, Lahiri Mahasaya (sf. sec. XIX), Sri Yukteswar și Paramahansa Yogananda, acesta din urmă răspândind metoda în conștiința vestului încă de la începutul secolului XX. Deși ca origine este atribuită în mod legitim tradiției hinduse, Kriya este o practică străveche, primordială, ale cărei începuturi sunt greu de identificat în timp și spațiu.
Conform cercetărilor proprii, arta respirației spinale a fost cunoscută și pe plaiurile carpatine și a fost descrisă în mod ocultat în unele basme sau texte arhaice. Din acest motiv, nu se pot recunoaște cu exactitate detaliile tehnicii, dar principiile de bază relevate în aceste scrieri sunt aceleași.
Mișcarea energiei kundalini de-a lungul șirei spinării, așa cum avertizează în mod încriptat textele populare, este o tehnică ce trebuie practicată cu îndrumare, cunoaștere, discernământ și răbdare, pentru ca rezultatele obținute să fie cele scontate. Însușită și aplicată corect, ea are un efect benefic asupra sistemului nervos central, asupra creierului și coloanei vertebrale.
Tradițional, în corpul uman există 72000 de canale energetice (nadi) dintre care, cele mai importante sunt canalul central (Shushumna), canalul lunar, feminin (Yda) și canalul solar, masculin (Pingala), acestea din urmă urcând de o parte și de alta a canalului central. Proiecțiile centrilor energetici principali ai canalului central pe coloana vertebrală constituie centri secundari. Ei contribuie la menținerea unui flux optim de energie din punct de vedere cantitativ și calitativ în corpul omenesc, atât în sens ascendent cât și în sens descendent, revitalizând organele și glandele cu care sunt asociați. Cu timpul, blocarea energetică a nadisurilor atrage stagnarea, intoxicarea și boala.
Scopul practicii Kriya vizează sănătatea omului pe planuri multiple – fizic, energetic, psihic și spiritual. Așa cum întreaga creație este organizată pe niveluri de densitate (și vibrație), la fel se întâmplă și în corpul uman, acesta nefiind altceva decât o proiecție holografică a universului înconjurător. În natură, Cerul colaborează cu Pământul, evaporând apa (sens ascendent) și fertilizând pământul prin intermediul ploilor (sens descendent). În mod similar, pentru menținerea fertilității și a vieții, în corpul uman curenții electrici trebuie să urce și să coboare, realizând transferurile de energie necesare pentru ca organele să lucreze ca un tot unitar. Deși lipseau știința și tehnologia zilelor noastre, în vechile tradiții aceste principii erau bine cunoscute prin atenta contemplare a fenomenelor naturii.
Fără a fi necesară o pregătire preliminară și fără a presupune posturi dificil de executat (fiind vorba în fapt de tehnici de respirație), această cunoaștere poate fi însușită de oricine, indiferent de vârstă.

 

𝐏𝐫𝐢𝐧𝐜𝐢𝐩𝐚𝐥𝐞𝐥𝐞 𝐛𝐞𝐧𝐞𝐟𝐢𝐜𝐢𝐢 𝐚𝐥𝐞 𝐩𝐫𝐚𝐜𝐭𝐢𝐜𝐚̆𝐫𝐢𝐢 𝐫𝐞𝐬𝐩𝐢𝐫𝐚𝐭̦𝐢𝐞𝐢 𝐬𝐩𝐢𝐧𝐚𝐥𝐞 𝐬𝐮𝐧𝐭:
• Eliminarea blocajelor din centrii energetici și din canalul coloanei vertebrale;
• Repunerea în circulație a energiei stagnante acumulate în chakrele inferioare;
• Revitalizarea întregului organism;
• Curățarea și calmarea minții;
• Creșterea lucidității și a puterii de discernământ;
• Creșterea capacității de concentrare și a atenției distributive ;
• Calibrarea corectă a magnetismului personal;
• Dezvoltarea spirituală.

 

𝐋𝐨𝐜𝐚𝐭̦𝐢𝐞: Workshopul, susţinut de Adrian Constantinescu, mentor Kriya în cadrul Școlii Inimii, va avea loc la Craiova, sâmbătă 1 octombrie 2022, între orele 10.00 – 16.00, în Bulevardul Știrbei Vodă nr.7A.

𝐈𝐧𝐯𝐞𝐬𝐭𝐢𝐭̧𝐢𝐞: 444 lei, avans 100 lei (mesaj what`s app pt cont).

𝐈̂𝐧𝐬𝐜𝐫𝐢𝐞𝐫𝐢: Maria Laura Cojocaru – Tel: 0725161169 /E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

𝐈𝐧𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐭̦𝐢𝐢 𝐝𝐞𝐬𝐩𝐫𝐞 𝐜𝐮𝐫𝐬:
Adrian Constantinescu - Tel: 0733245271 / E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

Contactati-ne

INSTITUTUL DE NEURO-PROGRAMARE SOMATO-INTEGRATIVA

Bulevardul Stirbei Voda nr. 7 Craiova. Dolj, Romania

  • Presedinte: 0725.161.169
  • Secretariat: office@inlpsi.ro

Š INSTITUTUL DE NEURO-PROGRAMARE SOMATO-INTEGRATIVA.