Ce a insemnat pentru mine experienta NLP

 Ce a insemnat experienta NLP pentru mine?

Acest curs de NLP a fost una dintre cele mai interesante și plăcute experiențe de care EU aveam nevoie, dar în același timp țin să precizez că nu a existat nicio legătură între ce am crezut inițial că o să fie și ce s-a dovedit a fi până la urmă! Desigur că a fost peste așteptări!!!

După acest curs simt că viața mea este plină de încredere, de convingeri și principii sănătoase. De la un modul la altul reușeam să mă autosurpind. Am ajuns să fac schimbări de care nici măcar nu am știu că am nevoie în viața mea! Am învățat “definiția” corectă a trei cuvinte care într-o formă sau alta ne reprezintă viața: <trecut>, <prezent>, <viitor>, dar cel mai important este că acum știu și pot să le atribui locul potrivt.

Am învățat că, creativitatea este tot atât de importantă ca și inima, la fel de vitală, am învățat să îmi ascult intuiția, am învățat că pot face ca totul să acționeze în favoarea mea.


Consider că noi, oamenii, am fost “hipnotizați” să credem că am fi mai mici decât suntem în realitate, dar NLP-ul m-a învățat să nu îmi croiesc traiul după prejudecăți, ci doar să îmi lărgesc orizontul pentru tot ceea ce îmi oferă viața. Pot spune cu tărie că mi-am reafirmat integritatea, inocența, puterea de a iubi și faptul că merită să îmi ating obiectivele, nu îmi mai ascund meritele, ci doar le folosesc pentru a devi și mai puternică.


Acest curs m-a mai învățat că dacă “trebuie” să aflu un anumit lucru, am să reușesc și asta pentru că întâmplările majore găsesc întotdeauna modalitatea de a deveni cunoscute, iar dacă acea informație este cu adevărat importantă pentru mine, îmi va deveni accesibilă. Am ajuns să fac ceea ce mă umple de viață și nu ceea ce mă deprimă! Și mă simt EXCELENT!!!


ACUM îmi trăiesc propriile vise, îmi creez altele noi și nu le mai trăiesc pe ale altcuiva!      ACUM, ceea ce îmi dorește inima reflectă viața pe care o duc!


ACUM, nu mai contează ceea ce mi se întâmplă, ci atitudinea față de ceea ce se întâmplă!


În concluzie, acest curs este o “joacă” la finalul căreia, cu TOȚII suntem învingători!Patrut Mihaela-Bianca, avocat, Craiova


http://www.biancapatrut.com/

Chiar nu reusesc sa imi amintesc ce a precedat prima zi de curs. Nu stiu cum am ajuns la NLP… este ca si cum trebuia sa fiu acolo.


O experienta cu viata din mine.


O deschidere in primul rand inspre resursele din mine, o gasire a motivatiei, o mobilizare.


Am perceput prin anumite exercitii ca pixurile, cariocile si creioanele necesare” pentru a-mi desena viata si experientele dorite sunt la mine.

Am descoperit unelte puternice, „pilule mentale” dar si faptul ca perseverenta si implicarea profunda trebuie sa vina de la mine pentru ca uneltele sa fie folosite astfel incat sa dea rezultate.

Consider ca acest curs imi este foarte folositor si benefic in dezvoltarea mea personala si spiritual.


Prin NLP am descoperit o serie de experiente care mi-au imbogatit harta.


Cursul de NLP mi-a adus mai multa informatie.


Master NLP este unul din obiectivele pe care mi le-am atins; exercitii care m-au ajutat sa descopar lucruri noi despre mine, sa lucrez cu mine si sa am rezultate, sa-mi rezolv problemele legate de propria persoana; lucruri care ma vor ajuta in viitor sa pot aplica aceste informatii si altor persoane.


Mi-am imbogatit deasemenea si limbajul cu termeni noi si idei noi in comunicare.


M-am nascut spiritual si sunt tare satisfacuta gandindu-ma la asta.


Am realizat ca incep sa traiesc constient.


Personal consider asta o mare realizare, caci atata vreme cat nu constientizezi este greu sa spui ca traiesti. Am putea sa comparam acest fel de “a trai” cu traiul unei larve in interiorul coconului.


Brrrrrrr…ce bine este sa TRAIESTI! Desi te cam sperii cand te “trezesti” si constati ca atat de putini au reusit sa iasa din cocon. Dar, inceputul este incurajator. Parca as povesti Matrix…


Georgiana Ceausila, consilier dezvoltare personala, Craiova


 Acum un an, in septembrie, am inceput cursurile de Neuro-Programare Lingvistica dupa ce Laura, psihologul meu, mi-a povestit despre noul curs pe care il va incepe. Auzisem in trecut despre NLP, citisem informatii din diverse parti si imi propusesem ca intr-o buna zi sa il fac si eu. In momentul cand am stat de vorba cu Laura, ea m-a ajutat sa-mi fac o imagine de ansamblu, am fost cucerita si am stiut ca mi-am gasit o noua pasiune.


Pentru a intelege mai bine ce a insemnat experienta NLP pentru mine, consider ca este de ajutor sa dau cateva detalii despre motivele care m-au adus la Laura. M-am confurntat cu o anxietate extrem de mare care se manifesta printr-un tremor al extremitatilor, obisnuiam sa gandesc si sa regandesc situatii care nu meritau atat de multa atentie din partea mea si acest lucru ma obosea fizic si psihic, eram perfectionista, extrem de ambitioasa si odata ce atingeam un obiectiv ma gandeam imediat la tot ceea ce nu obtinusem.


Cum spuneam, in septembrie 2015 am inceput cursurile NLP alaturi de 11 oameni minunati, avand-o pe Laura drept trainer. Tin minte ca ne-a rugat sa ne notam obiectivul nostru pentru urmatoarele 6 luni, perioada cursului. Al meu a fost: „Imi doresc sa ma autodepasesc”.


In primul curs am avut de facut un exercitiu intr-un grup de 3, exercitiu avand ca scop descoperirea valorilor, unde rolurile noastre erau de explorator - persoana care povestea o experienta, ghid-cel ce il ajuta pe explorator prin intrebari sa ajunga la valori si observator-persoana care analiza interactiunea dintre primii doi. Rolurile se schimbau intre cei trei, astfel incat fiecare persoana ajungea sa joace fiecare rol. Imi amintesc cat de greu mi s-a parut sa am rolul de explorator. M-am simtit explorata de un strain in cele mai adanci colturi si din acest motiv mi-a luat putin mai mult timp sa ma deschid. Mi-a dat increderea sa las garda jos momentul cand am realizat ca toti suntem acolo pentru a creste, fiecare in modul, ritmul sau, asa cum suntem unici si fiecare experienta este unica. De asemenea, confidentialitatea a fost un bonus.


Primul lucru pe care l-am realizat a fost urmatorul „Eu pana acum nu am stiut sa vorbesc, nu am stiut sa ascult, nu am stiut sa comunic. De acum incolo, avand aceste cunostiinte viata mea se va schimba total.” Si asa a fost. Revelatiile au inceput sa curga. „Esti valoroasa”„Esti adaptabila” „Spune ceea ce simti, foloseste un limbaj pe care celalalt il intelege” „Intra pe harta interlocutorului”, etc. Cand am inceput sa aplic ceea ce am invatat la NLP in afara salii de curs, chiar s-a schimbat. Nu doar felul in care comunicam, acesta fiind cel mai evident si mai rapid aspect schimbat, ci felul in care ma raportam la mediul inconjurator si cel mai important, felul in care ma raportam la mine. In momentul in care mi-am descoperit valorile, credintele si obiectivele, am inceput sa actionez doar in concordanta cu acestea. Aceasta senzatie este nepretuita.


Concluzionez spunand cu toata inima ca momentul in care am luat hotararea sa particip la primul curs de NLP a fost una din cele mai bune hotarari ale vietii mele. Ghidata de Laura si de colegii mei, oameni care mi-au devenit prieteni, mi-am deschis usa catre mine. Am facut doua cursuri de NLP, Practitioner-ul si Master si imi doresc sa il fac si pe cel de-al treilea, Trainer-ul.


Multumesc Laura, multumesc prieteni NLP, multumesc mie Ioana!


Ioana Stanculescu, medic rezident, Craiova

 Rolul experientei in viata fiecaruia este de a invata din ea atat cat putem la acel moment, iar pentru mine experiența NLP a avut un rol benefic.


De ce am ales sa urmez acest curs? Având convingerea ca o sa gasesc raspunsuri la multe lucruri care ma framantau, sa comunic eficient cu semenii și sa înțeleg acțiunile lor.


Am inteles ca solutia o gasesti atunci cand actionezi, dialogul interior nefacand altceva decat sa fure din bucuria de a trai.


Am invatat sa privesc cu detasare lucrurile care altadata m-ar fi afectat.


Acum stiu ca detin toate resursele necesare pentru depasirea situatiilor neplacute.


Am invatat sa constientizez trairile si actiunile mele si pe cele ale celorlalti.


Comunicarea nu mai inseamna doar cuvinte vorbite si auzite.


Am inteles ca anumite credinte si convingeri nu fac altceva decat sa te opreasca din evolutie.


Conflictele nu au disparut din viata mea, dar acum stiu cum sa ma detasez usor de ele si sa le depasesc.


Si, la fel de important, am cunoscut oameni minunati, fiecare intalnire aducand ceva in plus in dezvoltarea mea.  


 Mariana Barbu, economist, Craiova

Prima oara cand mi s-a explicat termenul de NLP, ce inseamna si cu ce se ocupa, nu am inteles de ce exista si de ce este o practica superioara deoarece folosea cuvintele ca modalitate de lucru. Si eu faceam acelasi lucru zi de zi… tot cu ajutorul cuvintelor gandeam. Citind despre el, mi-a placut ideea ca ma poate ajuta sa invat tehnici rapide in a gasi excelenta in tot ceea ce fac si mai ales ca toate aceste tehnici erau preluate de la oameni care le folosisera in a obtine ceea ce si-au dorit.


Mi-a fost greu in primele cursuri sa inteleg simplitatea tehnicilor intrucat in mintea mea lucrurile marete se obtineau complicat! Nici nu aveam nevoie de foarte multe lucruri pentru a le obtine ci doar de mintea mea! Am invatat ca de foarte multe ori nu rezultatul este cel care conteaza ci drumul pana la el!


Am fost foarte incantata apoi sa descopar ca functionam folosind niste “programe” in toate actiunile nostre si acolo unde nu ne place rezultatul, putem folosi alt program si rezultatul va fi cu totul altul.


La sfarsitul cursului, ma simteam deja “superioara” si cu o noua “piatra pretioasa” pe bagheta mea magica. Schimbarea nu a venit asa cum credeam. Nu eram o “excelenta” desi aveam o diploma in acest sens. Desi am fost putin dezamagita de mine la inceput, rezultatul l-am vazut prima data in modul meu de actiune si reactie in situatii dificile. Am fost de foarte multi ori socata de propria-mi reactie. Eram si sunt o alta persoana in fiecare zi … una din ce in ce mai buna. NLP-ul mi-a dezvoltat o abilitate in a ma observa in dorinta de a observa ceea ce nu fac bine intr-un sens pozitiv, fara a ma critica.


Cel mai important lucru pe care l-am invatat este ca am nevoie de “upgrade” exact ca un program de calculator si acesta presupune timp acordat mie, studiu, rabdare, un efort in a-mi parasi zona de comfort. NLP-ul, prin tehnicile lui, m-a ajutat sa descopar ca pot fi tot ceea ce imi doresc intr-un timp foarte scurt.


 Oana Buzatu, economist, Craiova

Atunci când mă gândesc la NLP, în primul rând îmi vin în minte numai amintiri frumoase și emoții pozitive, mă gândesc la ce oameni deosebiți am cunoscut, la momentele pe care l-am împărtășit împreună, la câte am învățat unii de la ceilalți, la ce familie am devenit, și aceste gânduri îmi umplu inima cu bucurie.


Pe de altă parte, tot ce am învățat pe parcursul cursului de NLP m-a ajutat să îmi îmbunătățesc vocabularul, să mă descopăr pe mine însumi și astfel să descopăr esența oamenilor din jurul meu, ceea ce m-a ajutat să am o comunicare eficientă cu mine și cu ei. Prin aplicarea tehnicilor de NLP, am început să îmi ascult corpul și să realizez existența legăturii dintre corp și minte, ceea ce m-a uimit la început dar în același timp mi-am dat seama că eu sunt cel mai bun prieten al meu și astfel calitatea vieții mele s-a îmbunătățit.


Din punctul meu de vedere, la baza NLP-ului se află mai mulți piloni, sinceritatea față de propria persoană, încrederea, înțelegerea, răbdarea, curajul și iubirea. Toate astea le auzim de când suntem mici, le știm cu toții însă când vine vorba de a le aplica pe noi cumva le uităm; Pentru a repara ceva, primul pas este să îți dai seama că este “stricat”, să ai curajul să accepți asta, acesta este poate cel mai important pas pe care îl putem face, pentru ca apoi să lucrezi cu tine însuți să reușești să înțelegi de unde vine acel comportament, să ai răbdare cu tine și să înveți să te iubești. NLP-ul, despre care observ că încep să vorbesc ca și când ar fi o persoană (zâmbesc acum), m-a învățat toate astea, am învățat să le aplic pe mine în primul rând, ceea ce m-a făcut să realizez că este imposibil să reușești să aplici acești piloni în relațiile cu ceilalți dacă de-a lungul timpului ai evitat să ți le aplici ție.


Tu, omule, ești cel mai bun profesor al tău!


 Ranim Salame, medic, Craiova


https://ranimsalame.com/

Am pornit pe drumul dezvoltarii personale din cauza unor probleme de sanatate si ani la rand obiectivul meu a fost sanatatea, starea de bine si echilibrul.


Cursul de NLP m-a facut sa ating aceste obiective. Prin cunoasterea si intelegerea primite am ajuns sa ma cunosc pe mine si pe ceilalti, sa inteleg si sa accept cauzele disfunctiilor, sa iert si sa iubesc in primul rand propria persoana si apoi pe ceilalti. Cu ajutorul NLP-ului viata mea este acum plina de armonie, bucurie, pace, comunicare si flexibilitate.


Am cunoscut la curs oameni minunati si impreuna ne-am descoperit problemele si tristetile ca apoi sa ne reinventam propria viziune asupra realitatii, sa intelegam ca trecutul nu il putem schimba dar cu siguranta putem schimba perceptia noastra asupra a ceea ce s-a intamplat. Impreuna am evoluat catre un sine al nostru mai flexibil, plin de resurse pe care le putem accesa oricand cu ajutorul tehnicilor invatate. Am legat prietenii si relatii bazate pe incredere, acceptare si profunzime. Simt bucurie cand ma gandesc la oamenii cu care am impartasit experienta NLP si imi doresc sa ne intalnim si in viitor pentru a impartasi experiente noi de viata din aceeasi pespectiva jucausa si flexibila.


In prezent obiectivele mele s-au schimbat catre ai ajuta pe altii sa descopere noi abordari ale realitatii, de ai invata cum sa traiasca viata frumos, usor si bine.


Am gasit o poezie care mi se pare exprimarea ideala a experientei NLP pentru mine.


INVITATIE 


“Nu ma intereseaza ce faci tu pentru a-ti castiga existenta.

Vreau sa stiu ce foc arde in tine

Si daca ai cutezanta sa visezi la realizarea a ceea ce porti in inima ta.

Nu ma intereseaza cati ani ai,

Vreau sa stiu daca iti asumi riscul sa pari nebun

In numele iubirii tale, viselor tale si aventurii care este viata ta.

Nu ma intereseaza care planeta este in careu cu luna ta,

Vreau sa stiu daca ai atins cerul propriei tale tristeti,

Daca te-ai deschis datorita tradarilor vietii,

Sau daca te-ai asprit si daca te-ai inchis de teama unui necaz viitor.

Vreau sa stiu daca poti sa te asezi cu durerea – a mea  sau a ta,

Fara sa incerci sa o ascunzi, sa o micsorezi sau sa o opresti.

Vreau sa stiu daca poti sa simti fericirea – a mea sau a ta,

Daca poti dansa cu fervoare si te poti lasa complet cuprins de extaz pana in varful degetelor de la maini si de la picioare,

Fara sa spui ca trebuie sa fim atenti si realisti ca sa nu cumva sa uitam care sunt limitele fiintelor umane.

Nu ma intereseaza daca ceea ce-mi spui este adevarat,

Vreau sa stiu daca esti gata sa-i deceptionezi pe ceilalti ca sa ramai sincer cu tine insuti

Si daca poti suporta sa fii acuzat de tradare, dar sa nu-ti tradezi propriul suflet.

Vreau sa stiu daca poti sa fii fidel si deci demn de incredere.

Vreau sa stiu daca poti vedea frumosul chiar daca nu-i tocmai dragut in fiecare zi

Si daca tu poti simti ca sursa vietii tale rezida in prezenta Sa.

Vreau sa stiu daca poti trai esecurile – ale mele sau ale tale,

Si totusi sa continui sa stai drept pe marginea lacului si sa strigi catre argintata luna plina: “DA!”

Nu ma intereseaza unde locuiesti si cat castigi,

Vreau sa stiu daca te poti trezi dupa o noapte de tristete si de disperare, de indoiala sau durere

Si sa faci ceea ce trebuie facut pentru copii.

Nu ma intereseaza cine esti si cum ai ajuns pana aici,

Vreau sa stiu daca poti sa stai in mijlocul focului alaturi de mine si sa nu renunti.

Nu ma intereseaza ce ai invatat sau unde ai invatat si cine te-a invatat ceea ce stii,

Vreau sa stiu ce te hraneste din interior cand totul se prabuseste in jurul tau.

Vreau sa stiu daca poti sa ramai singur cu tine insuti


Si daca esti fericit intradevar in propria ta companie in aceste momente de vid.”Multumesc Laura Cojocaru!


Rodica Brinzan, economist, Craiova

Contactati-ne

INSTITUTUL DE NEURO-PROGRAMARE SOMATO-INTEGRATIVA

Bulevardul Stirbei Voda nr. 7 Craiova. Dolj, Romania

  • Presedinte: 0725.161.169
  • Secretariat: office@inlpsi.ro

© INSTITUTUL DE NEURO-PROGRAMARE SOMATO-INTEGRATIVA.