Depășirea obstacolelor și eșecurilor, dezvoltarea personală și atingerea succesului

Depășirea obstacolelor și eșecurilor, dezvoltarea personală și atingerea succesului

Cu toții ne confruntăm cu provocări, obstacole și eșecuri - este o parte inevitabil a vieții.
Unii oameni eșuează și nu mai încearcă niciodată, în timp ce alții eșuează și învață din experiențele lor. Am învățat că mentalitatea noastră și dorința noastră de a crește adesea determină răspunsul nostru la eșec.
 
Orice persoană dorește să aibă succes în viată, dar, în primul rând, este necesar să ne imaginăm unde ne vom afla în următorii ani: poate pe o plajă, lucrând de la distanță în timp ce bem un cocktail. Sau poate vom sta pe o canapea, privind la show-ul preferat și vom visa în continuare: “într-o zi o sa am și eu succes și îmi voi permite orice”.
 
SUCCESUL STĂ ÎN MÂINILE VOASTRE.
 
Aș putea să vă spun despre toate lucrurile pe care trebuie să le faceți pentru a avea succes și, la început, probabil veți face câteva dintre aceste lucruri, dar peste șase luni veți reveni la rutina actuală.
În timp ce stabilirea obiectivelor poate fi o modalitate de a ne motiva pentru a ne atinge ambițiile prin conturarea unor pași concreți, adesea renunțăm din cauza obstacolelor și eșecurilor neașteptate care ne ies în cale.
 
Este adevărat că viața este grea și fiecare drum către succes este mărginit de lupte și greutăți. Și pentru a le depăși, trebuie să muncim cu sârguință. Aceasta este situația cu toată lumea și să înfrunți aceste obstacole poate fi de fapt bine pentru voi.
 
Depășirea acestor provocări vă poate ajuta să vă îmbunătățiți și să deveniți o versiune mai bună a voastră.
Întrebarea este: doriți să descoperiți cum să aveți succes și să o faceți? Sau vreți să continuați să visați la asta?
Dacă sunteți hotărâți și determinați să aveți succes, continuați să citiți.
 
 
Obstacole personale pe drumul spre succes
Pe lângă provocările externe cu care ne confruntăm, există o mulțime de conflicte interne care pot fi impedimente în atingerea succesului.
Dacă vrei doriți să atingeți apogeul excelenței personale și profesionale, atunci trebuie să reparați aceste obstacole personale.
1. Amânare
Este ușor să vă convingeți că veți începe să lucrați la obiectivele voastre mâine, dar mâine nu vine niciodată. Această pierdere de timp este cel mai mare obstacol pe care îl puteți crea pentru a vă împiedica să faceți lucrurile cum trebuie.
Cheia este să vă concentrați pe beneficiile pe termen lung ale atingerii obiectivelor voastre și să începeți să lucrați la ele cât mai curând posibil. Dacă sunteți concentrați, veți preveni amânarea și veți fi pe drumul cel bun.
2. Frica de a eșua
Niciodată nu puteți lucra la potențialul vostru maxim dacă vă faceți în mod constant griji despre cum ar putea merge prost lucrurile. În loc să insistați asupra a ceea ce ar putea merge prost, concentreazați-vă asupra a ceea ce ar putea merge bine.
Vizualizați-vă atingându-vă obiectivele și imaginați-vă cât de grozav vă veți simți. Eliminați astfel de temeri. Abia atunci veți fi în spațiul potrivit pentru a face un efort.
3. Lipsa de încredere
Cei care își pot menține încrederea în ciuda eșecurilor și dezamăgirilor au șanse mai mari să își atingă obiectivele în cele din urmă. Când sunteți gata să acționați, faceți-o cu încredere, știind că puteți realiza orice vă propuneți.
Faceți-o pe rând și nu renunțați, indiferent de situație. Dacă nu credeți în capacitățile voastre, nimeni nu o va face.
4. Lipsa de motivație
Poate fi dificil să rămâneți motivat atunci când eforturile voastre nu produc beneficii imediate. S-ar putea să începeți să vă întrebați dacă eforturile ar merita până la urmă sau nu.
Când începeți să vă îndoiești dacă aveți ceea ce este necesar pentru a vă atingeți obiectivele, atunci începi să luați la vale. Trebuie să rămâneți motivați pentru a continua să vă împingeți limitele. Amintiți-vă de ce v-ați stabilit obiective în primul rând și cât de mult înseamnă acestea pentru voi.
Lipsa motivației poate fi un obstacol
Trebuie să îmbrățișăm obstacolele pentru a ajunge la următoarea etapă a bucuriei.
5. Asimilarea criticilor la nivel personal
Oamenii au multe de spus, iar unii au doar păreri negative despre orice. Cei mai mulți dintre ei care îi doboară pe alții au fost probabil pradă propriilor obstacole personale și nici nu și-au atins obiectivele.
Pentru a preveni ca aceste comentarii și insulte să devină un obstacol în viața voastră, ar trebui să încetați să le mai luați personal.
Ignorați feedback-ul de la oameni negativi și încercați să nu discutați despre obiectivele și progresele voastre cu astfel de oameni. Cel mai bine ar fi să aveți critici pentru a vă modifica metodele, dar numai dacă sunt pozitive și constructive.
6. Lipsa de responsabilitate
Dacă ați stabilit o listă de activități pe care trebuie să o urmați pentru a vă apropia de obiectivele propuse, deveniți responsabili. Suntem oameni și avem tendința de ne a rătăci.
Să ai pe cineva care să te supravegheze și să te țină pe drumul cel bun este o modalitate eficientă de a menține agitația. Faceți-vă prieteni cu oameni cu obiective comune, astfel încât să vă puteți ține la răspundere reciproc și să lucrați pentru a le atinge împreună.
7. Perfecționism
Este obișnuit să auziți oameni spunând că perfecționismul este un obstacol pentru succes. Dar ce înseamnă asta de fapt?
Perfecționismul înseamnă teama de a greși. Vocea din mintea voastră vă spune că nu sunteți suficient de buni și că trebuie să fiți perfecți pentru a reuși. Această voce poate fi incredibil de tare și convingătoare și vă poate împiedica să riscați și să vă atingeți obiectivele.
Problema cu perfecționismul este că se bazează pe credința falsă că nu există a doua șansă, nu există remedieri și nu există loc pentru eroare.
Adevărul este că toată lumea face greșeli. Și prin greșeli învățăm și creștem. Dacă ne este prea frică să facem greșeli, nu ne vom atinge niciodată întregul potențial.
8. Gândire pesimistă
O abordare pesimistă a lucrurilor nu numai că cultivă o mentalitate defetistă, dar vă și spulberă toată încrederea în voi pentru a face față greutăților vieții.
Este esential sa gândiți pozitiv și să rămâneți încrezători în capacitatea voastră de a vă atinge obiectivele; în caz contrar, s-ar putea să eșuați din cauza îndoielii de sine. Atingerea succesului este posibilă dacă eliminați pesimismul ca obstacol.
 
 
Ce înseamnă de fapt să ai succes în viață?
Succesul în viață este orice definiți ca acesta să fie. Pentru unii a avea succes înseamnă să obțină libertatea financiară sau un program de lucru flexibil.
Unii ar putea dori să călătorească în lume, în timp ce alții vor doar să urmărească ceea ce îi pasionează.
A avea succes nu înseamnă neapărat să fii bogat sau să câștigi premii, ci poate fi și despre împlinirea personală.
Dacă ar fi să vă proiectați ziua perfectă, cum ar arăta?
Ați sta pe o bancă lângă un lac și v-ați scrie memoriile? Vă imaginați că urcați pe Kilimanjaro și respirați adânc odată ce ajungeți în vârf? Sau poate vreți doar să petreceți o zi întreagă jucându-vă cu copiii?
Motivul pentru doriți să învățați cum să aveți succes în viață va fi personal pentru fiecare dintre voi. Partenerul, părinții și prietenii voștri pot avea propria lor definiție a succesului. Dar definițiile lor nu sunt bune și pentru voi.
Este necesar să vă concentrați asupra orice ar fi ceea ce vă va face să vă simțiți împliniți și fericiți... în timp ce stăpâniți arta de a atinge succesul.
 
 
Importanța succesului
Majoritatea oamenilor sunt obsedați de cum să atingă succesul, pentru că toți vrem să simțim că contăm.
Dacă nu avem succes în viată sau în afaceri, s-ar putea să ne uităm și să fim dezamăgiți de lipsa noastră de impact asupra lumii.
Efortul de a atinge un succes mai mare este ceea ce ne face să luptăm pentru a supraviețui și a ne dezvolta.
Deși s-ar putea să nu culmile unui succes de nivel internațional, viața voastră poate avea totuși un impact asupra celorlalți.
Dorința de a obține succesul vă va ajuta să trăiți o viață mai plină de scopuri și țeluri, împingându-vă să depășiți obstacolele, să munciți puțin mai mult și să urmăriți fericirea.
 
 
Ok.... și cum pot avea parte de succes, în viață sau în afaceri?
Adevărul este că probabil că nu veți avea niciodată succes.
Nu spun asta ca să vă dezămagesc, o spun pentru că șansele și destinul sunt împotriva voastră.
Partea bună este că, niciodată nu a fost mai ușor să învățați cum să aveți succes. Nu au fost niciodată mai mulți milionari în lume decât sunt astăzi.
De asemenea, sper că, spunându-vă că nu veți avea niciodată succes, vă veți gândi: „Hmm, își bate joc de mine. Vreau să-i demonstrez că se înșeală doar ca să-i pot spune peste câțiva ani că a greșit în privința mea.”
 
Faceți-o. Demonstrați-mi că gresesc!
 
În cariera mea, am descoperit că succesul nu poate fi atins ca și cum ai bate din palme. Trebuie să depui efort, suflet și foarte mult timp. Poate câteodată o să vi se pară că veți crește într-un ritm mai lent decât ceilalți. Însă succesul poate fi atins cu paci mici si siguri, nu în grabă!
Dacă cineva se îndoiește de voi, faceți tot ce este necesar pentru a-i dovedi că greșește, că voi sunteți alegerea corectă, că voi sunteți persoană respectivă pentru acel job, că voi sunteți cei potriviți pentru acel proiect.
 
 
De ce este nevoie să ai succes?
Nimic nu vă va motiva mai bine decât o furie aprinsă în sufletul vostru “De ce nu pot avea și eu succes? De ce nu pot călători și eu în Egipt, în Maldive? De ce nu mă pot plimba și eu cu avionul și trebuie să călătoresc cu autocarul? De ce nu îmi pot permite și eu o mașină mai scumpă?”
Problema este că petreceți mult prea mult timp pe sarcini neimportante în timp ce pretindeți că „cercetați sau învățați... să găsiți motivația necesară”. Dar adevărul este că vă slăbiți.
Și nu vă veți remedia niciodată decât dacă începeți să lucrați pentru a deveni mai buni, mai eficienți și mai clari cu privire la ceea vă doriți în și de la viață. Așadar, dacă doriți să răspundeți la întrebările enumerate mai sus, nu se va întâmpla dacă nu faceți niciodată primul pas spre dezvoltarea voastră personală.
 
 
Mentalitatea de creștere a dezvoltării personale – calea către succes?
Indiferent dacă aveți o mentalitate fixă ​​sau o gândire de creștere, există întotdeauna loc de îmbunătățire. Să ne schimbăm obiceiurile și modelele de gândire este greu, dar putem fi deschiși să creștem!
 
Iată câteva lucruri pe care le puteți face pentru a cultiva o mentalitate de creștere a dezvoltării personale.
  • Analizați eșecul
Îmi pun adesea întrebări și încerc să învăț din greșelile mele. Ce s-a întâmplat? Era ceva ce puteam controla? Ce urmează? Ce ar trebui să implementez pentru a vedea schimbarea? Dacă nu analizăm, nu creștem. Concentrarea asupra pozitivului în orice situație, în timp ce descoperim cum să modificăm aspectele grele, ne va împinge către creștere.
  • Asumați-vă responsabilitatea personală
Societatea noastră este rapidă să renunțe și să arunce imediat vina. Creșterea are loc atunci când ne deținem rolul în orice situație, bună sau rea. Când ne asumăm responsabilitatea pentru acțiunile noastre și facem schimbările necesare pentru a merge mai departe într-un mod mai pozitiv, promovăm o mentalitate de creștere.
De asemenea, este important să analizăm propriile noastre așteptări, precum și așteptările pe care le au ceilalți de la noi. Atunci când așteptările nu sunt îndeplinite, poate încorda relațiile și ne poate face să experimentăm dezamăgire și îndoială de sine. Creșterea are loc atunci când ne asumăm responsabilitatea și le comunicăm așteptările celor din cercul nostru, astfel încât să putem merge mai departe împreună.
  • Obțineți sfaturi
Prietenii apropiați, familia, mentorii și colegii de muncă pot fi o sursă excelentă de îndrumare. Dacă cineva ne cunoaște bine, poate împărtăși informații despre luptele noastre și poate oferi sfaturi solide. Ele pot ajuta la evidențierea lucrurilor pe care nu le vedem și ne pot ajuta să mergem mai departe, astfel încât să nu ne simțim blocați. Creștem când ascultăm feedback-ul și direcția altora.
  • Creați un plan
Acum că ați făcut munca mentală, este timpul să vă dați seama cum să acționați în funcție de ceea ce ați învățat. Adesea îi pun pe cursanții mei să facă o panou de viziune cu pași de acțiune pentru un anumit obiectiv sau îi cer să facă o listă de pași și să-i adauge în calendarul lor. Procesul de scriere a pașilor ajută la consolidarea lor în mintea cursantului, iar cursanții vor fi mai dispuși să se întoarcă la idei și să continue să încerce. Cel mai important, faceți ceea ce funcționează pentru voi Găsiți un plan creativ care să vă atragă și să vă încurajeze să mergeți mai departe.
  • Deplasați-vă înainte și avansați
Deși acest pas pare evident, mulți dintre noi rămânem blocați și nu reușesc să avanseze. Putem gândi, analiza și reflecta și planifica, dar nu înseamnă nimic dacă nu acționăm în baza asta! Puneți-vă în aplicare planul și faceți pași mici în fiecare zi. Este timpul să trăți cea mai bună viață, folosind propriile eșecuri și succese pentru a vă împinge înainte.
 
 
Nimeni nu trece prin viață – fără să aibă parte de eșecuri sau dezamăgiri. Deci, este important să puteți face față bine acestor eșecuri. Acceptându-vă pe voi înșivă și având compasiune pentru luptele voastre, puteți să rămâneți calmi în momentele dificile și să fiți rezistenți atunci când întâmpinați obstacole care rezultă în eșecuri.
 
Compasiunea de sine se poate dovedi a fi o adevărată provocare dacă ai tendința de a relaționa cu voi înșivă într-un mod negativ; dar este un scop demn care poate fi atins.
O modalitate bună de a începe este să exersați acceptarea experiențelor voastre.
 
Indiferent dacă sunteți confortabili sau nu cu gândurile și sentimentele voastre, le experimentați. Așadar, faceți-vă timp pentru a vă permite să fiți conștienți și curioși de ele. Recunoașteți-le fără a judeca.
 
Când vă luptați să fiți critici cu voi înșivă, ar putea fi util să vă imaginați un copil într-o situație similară; și cum ați răspunde. De exemplu, ați putea fi stresați serviciu și supărat pe voi înșivă pentru că nu v-ați descurcat atât de bine pe cât v-ați fi dorit.
Pe măsură ce vă dezvoltați conștientizarea de sine plină de compasiune în viața voastră, va trebui să vă mutați concentrarea între autocompasiune și conștientizare de sine.
Veți descoperi, totuși, că există momente când cele două se unesc. Acestea sunt momentele în care vă înțeleg dorința de a vă ascunde într-o cameră întunecată; sau frustrarea de a nu putea găsi un partener potrivit; sau modurile în care vă perpetuați stresul sau anxietatea cronică. Și ca răspuns, sunteți plini de compasiune față de aceste lupte. În momente ca acestea – când experimentați conștientizarea de sine plină de compasiune – este cel mai probabil să vă simțiți bine cu voi înșivă în aici și acum, în timp ce vă ghidați ferm, dar cu blândețe, către comportamente mai sănătoase și un viitor mai fericit.
 
În loc să vedem eșecul și adversitatea ca pe o parte negativă a vieții, putem alege să le acceptăm ca pe o experiență de învățare și o oportunitate de a reflecta asupra punctelor noastre forte și slabe. Succesul adevărat înseamnă să înfrunți cu curaj provocările, să depășești obstacolele și să vă străduiți să deveniți cea mai bună versiune a voastră.
 
Fie ca noi să nu fim acele „suflete reci și timide care nu cunosc nici victorie, nici înfrângere”, ci, în schimb, să îndrăznim să trăim victorioși și să fim cea mai bună versiunea a noastră.
 
Realizarea obiectivelor voastre și depășirea obstacolelor nu este un obiectiv atât de greu de realizat. Pur și simplu fiind conștienți de voi înșivă și știind ce vreți pentru voi, puteți să vă dați seama cum să depășiți obtacolele, să treceți peste eșecuri și provocările viații și atingeți succesul.
Citind toate strategiile menționate mai sus, puteți fi siguri că abordați și vă asumați orice se află între voi și obiectivele voastre.
 
Dacă credeți în voi și în abilitățile voastre - veți fi de neoprit.

Contactati-ne

INSTITUTUL DE NEURO-PROGRAMARE SOMATO-INTEGRATIVA

Bulevardul Stirbei Voda nr. 7 Craiova. Dolj, Romania

  • Presedinte: 0725.161.169
  • Secretariat: office@inlpsi.ro

© INSTITUTUL DE NEURO-PROGRAMARE SOMATO-INTEGRATIVA.