Cum să devii o femeie de succes într-o lume încă mai mult a bărbaților

Cum să devii o femeie de succes într-o lume încă mai mult a bărbaților

Diferența de gen, distribuția inegală a resurselor și oportunitățile dintre bărbați și femei, este o problemă globală care pătrunde în diverse domenii de activitate. Să explorăm diferența procentuală dintre femei și bărbați în diferite domenii, inclusiv educație, angajare, politică și tehnologie și să descoperim cum puteți deveni femei de succes într-o lume încă mai mult a bărbaților.

Pe piața muncii, disparitatea de gen este evidentă. Potrivit Organizației Internaționale a Muncii (OIM), rata de participare la forța de muncă globală pentru bărbați este de 75%, comparativ cu 48% pentru femei. Acest decalaj de 27% a rămas relativ constant în ultimele două decenii. Mai mult, femeile sunt suprareprezentate în muncă part-time, reprezentând 57% dintre lucrătorii cu timp parțial la nivel mondial.

În arena politică, reprezentarea femeilor este încă departe de a fi egală. Potrivit Uniunii Inter-Parlamentare, din iulie 2023, femeile dețin 25,5% din locurile parlamentare la nivel mondial, o ușoară creștere de la 24,9% în 2020. Cu toate acestea, doar 21,3% din funcțiile ministeriale sunt deținute de femei și doar 6,6% din țări au o șefă de stat feminină.

Sectorul tehnologiei, un motor cheie al economiei din secolul XXI, prezintă, de asemenea, o diferență semnificativă de gen. Potrivit unui raport al PWC, femeile reprezintă doar 27% din forța de muncă din sectorul tehnologiei. În rolurile de conducere, procentul scade la doar 16%. Această subreprezentare este și mai accentuată în rolurile tehnice, unde femeile constituie doar 15% din forța de muncă.

Diferența de gen în diferite domenii ale activității este o problemă complexă care necesită soluții diferite. În timp ce s -au înregistrat progrese în unele domenii, cum ar fi educația, rămân lacune semnificative în ocuparea forței de muncă, politică și tehnologie. Abordarea acestor disparități necesită eforturi concertate din partea guvernelor, organizațiilor și persoanelor fizice pentru a promova egalitatea de gen și a împuternici femeile din întreaga lume.

Datele prezentate în acest articol subliniază importanța cercetării și acțiunilor continue în acest domeniu. Înțelegând diferențele procentuale dintre bărbați și femei în diverse domenii, putem identifica mai bine provocările și oportunitățile de realizare a parității de gen.

Trăim într-o eră a corporatizării și a normelor societale deschise la minte. Chiar și în ultimele decenii, rolul femeilor la locul de muncă a fost treptat supravegheat. Pe vremuri, femeile erau obișnuite doar să gătească, să facă curat sau să aibă grijă de copii.

Depindeau pe deplin de bărbați pentru protecție, îngrijire și plata facturilor. Dar acum, deoarece am parcurs un drum lung, fiecare femeie din zilele noastre își dorește să aibă succes atât în ​​viața personală, cât și în cea profesională.

Fiecare dintre noi are propria definiție a succesului. Succesul necesită întotdeauna ca oamenii să fie mai proactivi în aproape fiecare aspect al vieții. Dar calea succesului este întotdeauna navigabilă și dificilă.

Există anumite trăsături pe care majoritatea femeilor de succes le împărtășesc

 

Cum să devii o femeie de succes?

 1. Este necesar să ai obiective bine stabilite:

Încearcă întotdeauna să te interpui pe drumul succesului în cariera ta. Este mai bine să îți stabilești obiective inițiale. Obiectivele tale ar trebui să fie realiste, deoarece acest lucru nu va provoca nicio frustrare și anxietate inutilă. Scrie-ți obiectivele pe hârtie și actualizează-le imediat ce le îndeplinești.

Femeile care au obiective bine stabilite sunt cunoscute a avea mai mult succes în lumea bărbaților. Când bifezi fiecare obiectiv pe care îl atingi, te simți puternică și de succes. Acest lucru te motivează și te încurajează să atingi mai multe obiective.

Cel mai bine este să îți tabulezi eforturile și să creezi o diagramă de succes . Dacă eșuezi, fii cu ochii deschiși și încearcă să înțelegi unde și de ce eșuezi. Această atitudine te va ajuta să îți atingi obiectivele și să îți îmbunătățești profesia.

 1. Fii perfect calificată:

Fiind o femeie de succes la locul de muncă, te vei îndrepta spre lume pentru a înlocui interesele și valorile bărbaților. Așadar, educația unei femei este una dintre cele mai puternice arme secrete.

Pentru a concura în această lume, este mai bine să te educi în diverse moduri informale, precum și să participi la conferințe, publicații comerciale și să aderezi la organizații profesionale din domeniul respectiv.

Femeile care sunt bune cititoare au adesea mai mult succes. De asemenea, trebuie să te asiguri că ai calificările potrivite pentru a reuși în domeniul tău. Poți opta pentru cursuri intensive și sesiuni de antrenament rapide care te vor ajuta să îți atingi obiectivele.

 1. Curajul contează cel mai mult:

Succesul constă în asumarea riscului. Așa că nu trebuie să îți fie teamă să iei astfel de inițiative. Asumarea riscului nu înseamnă să iei decizii nechibzuite, dar o femeie de succes ar trebui să știe întotdeauna să-și asume riscuri calculate. Într-o carieră, riscurile sunt cu adevărat inevitabile. Ar trebui să ai curaj să-ți asumi anumite riscuri.

Riscurile calculate sunt cele pe care ți le asumi după ce ai evaluat situații similare din trecut. În unele cariere precum vânzări și marketing, riscul care trebuie asumat ar putea fi mult mai mare. Experiența și cunoștințele tale te vor ajuta să îți atingi obiectivele în astfel de situații.

 1. Rămâi la curent:

Pentru a avea succes în această lume competitivă, este nevoie de o actualizare frecventă a cunoștințelor. În general, femeile sunt eficiente în utilizarea internetului, dar este mai bine să petreci mai mult timp navigând și acumulând noi informații. Astfel de cunoștințe oferă un avantaj competitiv față de bărbați.

S-ar putea să fii cea mai informată persoană din domeniul tău atunci când începi cariera. Dacă trebuie să rămână așa pentru totdeauna, ar trebui să muncești din greu și să îți îmbunătățești abilitățile și cunoștințele. O femeie care se menține la curent reușește cu ușurință chiar și în domeniile care sunt predominant dominate de bărbați.

 1. Abilitățile interpersonale sunt importante:

Pentru a te diferenția în această lume masculină, ar trebui să fii capabilă să comunici corect interpersonal. Astfel de abilități sunt întotdeauna necesare pentru un nou stil de management. Chiar și aceste tactici devin se transformă în cele din urmă în  oportunitate și realizare.

Abilitățile interpersonale înseamnă modul în care interacționezi cu oamenii din jurul tău. Asta nu înseamnă doar limbajul tău verbal. Include, de asemenea, limbajul și expresiile corpului tău. Trebuie să încerci și să dezvolți aceste abilități. Începe prin a vorbi în fața oglinzii. Lucrează la postura și gesturile corpului tău, astfel încât să arăți încrezătoare.

 1. Relațiile bune de muncă contează:

Pentru a lucra eficient în acest mediu, nu trebuie doar să fii încrezătoare, ci și să ai capacitatea de a reuși. Vine din multe surse, inclusiv educație, formare și relații bune etc.

Relațiile bune de muncă sunt adesea cheia pe măsură ce urci mai sus pe scara succesului.

Ar trebui să reușești să lucrezi în relația cu oamenii și asta înseamnă relații bune de muncă atât cu colegii, cât și cu șefii.

Trebuie să fii capabilă să menții un raport bun cu echipa ta. Aceasta înseamnă că și tu ar trebui să fii în măsură să dai soluții la problemele colegilor și colaboratorilor tăi.

De asemenea, trebuie să ai talentul și curajul de a părăsi o firmă sau o organizație în termeni buni. Acest lucru te va ajuta să reușești în carieră. Contactele pe care le dezvolți în stadiul incipient al carierei contează foarte mult pe măsură ce avansezi pe scara profesională.

 1. Fii pregătită pentru succesul în trepte:

Femeia ar trebui să-și amintească întotdeauna că dezamăgirea este una dintre componentele esențiale ale succesului. Chiar și eșecul este, de asemenea, o parte a acestei ecuații. Se presupune că femeile sunt prea dramatice și melancolice. De multe ori nu sunt capabile să facă față eșecurilor și deseori pot renunța instantaneu.

Dacă vrei să reușești într-o profesie dominată de bărbați, învață să înfrunți obstacolele fără să te panichezi. O minte limpede te va ajuta să îți atingi obiectivele, în ciuda provocărilor cu care te confrunți.

 1. Investește timp și eforturi în relațiile de muncă:

Pentru a îți spori încrederea, este important să menții relații semnificative cu colegii, prietenii și familiia. Partenerii de sprijin te pot ajuta în momentele bune și rele. Nicio relație nu se dezvoltă fără să investești timp și efort.

Asigură-te că te întâlnești cu colegii chiar și în medii informale, cum ar fi o cafenea sau întâlniri de echipă de birou. Acestea sunt ocazii ideale când oamenii de la birou se cunosc mai bine.

 1. Destresarea și întinerirea:

Pentru a scăpa de stres și pentru a spori energia, este important să i grijă de sănătatea ta mentală și fizică. Majoritatea femeilor au de jucat un rol provocator în viața lor profesională și personală. Ele trebuie să facă față și responsabilităților domestice în timp ce reușesc în cariera lor.

Pentru a putea îndeplini fiecare dintre aceste îndatoriri cu succes, o femeie trebuie să-și facă timp pentru ea însăși. Ea poate opta pentru meditație, yoga și masaje corporale pentru a întineri. Picnicurile ocazionale și excursiile de călătorie sunt ideale pentru a scăpa de stres.

 1. Pasiunea contează:

Trebuie să fii pe deplin pasionată de munca ta. Pentru a avea succes în lumea bărbaților, fii întotdeauna pasionată de profesia ta. Dacă îți place cu adevărat munca ta, nimeni nu te poate împiedica să reușești. Pasiunea contează foarte mult.

Când îți alegi cariera, asigură-te că alegi o profesie care îți place. Nu opta pentru o carieră de inginer dacă ești o scriitoare pasionată. Dacă ești făcută pentru o anumită carieră, asigură-te că alegi exact pentru ce ești făcută. Alegerea unei alte opțiuni de carieră îți va distruge viața în cele din urmă.

 1. S-ar putea să fie necesar să dovedești de ce ești în stare:

Pentru a excela într-o profesie dominată predominant de bărbați, nu trebuie doar să egalezi bărbații, trebuie să-i îmbunătățești. Vor fi multe situații în care va trebui să-ți demonstrezi valoarea prin acțiunile tale.

Dacă există ideea că doar bărbații pot excela într-un anumit domeniu, poți să rupi noțiunea doar fiind mai bună decât bărbații din domeniul tău. Aceasta înseamnă că trebuie să fii perfect încrezătoare și să ai curajul să-ți exprimi opiniile fără teamă.

 1. Politica nu ar trebui să te sperie:

Politica companiei face parte din fiecare profesie. Dacă mergi într-o profesie predominant masculină, vor fi mulți care vor încerca să te delimiteze sau să te dea deoparte. Trebuie să fii pregătit mental pentru fiecare provocare.

Ar trebui să știi cu ce provocări te poți confrunta și cum poți aborda cel mai bine situația. Înțelegerea de ce se teme managementul sau de ce sunt împotriva ta te poate ajuta să decizi mișcările potrivite pentru a face față situației. Odată ce te-ai hotărât să reușești, această politică a companiei nu ar trebui să-ți împiedice voința sau dorința.

 1. Învață de la alte femei de succes din jurul tău:

Cel mai bun mod de a reuși este să înveți de la alții. Trebuie să ai în minte un model feminin. Învață de la alte femei de succes cum să reușești. De asemenea, trebuie să te asiguri că nu repeți aceleași greșeli pe care le-au acele femeie, înainte să aibă succes. Învățarea din greșelile altora te poate împiedica să faci aceleași greșeli.

 

Cum să devii o femeie de succes și să depășești stererotipurile

Executarea muncii pentru a dobândi abilitățile este primul pas în atingerea obiectivelor de carieră în orice industrie. Dar acest lucru este valabil mai ales pentru femeile din domeniile dominate de bărbați. Multe femei recunosc că, indiferent de cât de nedrept este, ele pot fi ținute la standarde mai înalte decât omologii lor de sex masculin. Aceasta înseamnă că este esențial să fii în fruntea jocului și să cunoști dezavantajele postului pentru a te califica.

Acest lucru înseamnă, de asemenea, să perfecționezi abilitățile soft, cum ar fi dorința de a colabora și de a te adapta la situații noi. Nici un accent puternic pe inteligența emoțională nu strică. Acest lucru este valabil pentru aproape fiecare industrie și corporație. Chiar și pe plan internațional, aceste abilități sunt imperative.

Deloc surprinzător, stereotipurile de gen au primit multă atenție și critică, dar ele încă există chiar și în forța de muncă de astăzi. Există diferențe în filozofia modului în care acestea ar trebui abordate și a modului în care ar trebui să fie pusă în aplicare responsabilizarea femeilor. Unele grupuri se comportă ca și cum bărbații ar fi o țintă care trebuie învinsă, în timp ce altele se concentrează pe înlăturarea barierelor și pe oferirea femeilor a unui set de instrumente pentru a concura pe picior de egalitate cu omologii lor bărbați. 

 

Găsirea suportului

Pentru acele femei care au „reușit” în domeniile alese, multe au încă sentimente persistente de îndoială și se luptă cu încrederea în rolurile lor de conducere. Înlăturarea barierelor și reducerea decalajului de gen nu este ușor. Studiile indică că mediile de lucru și stereotipurile negative despre femei pot abunde în diferite domenii și că adesea nu există mentori de sex feminin care să poată oferi sprijin femeilor mai noi care se luptă să aibă succes.

Lipsa încrederii în sine este adesea citată ca motiv principal pentru care femeile nu urmăresc promovări sau recunoaștere pentru munca grea pe care o fac. Construirea unei rețele puternice de asistență poate fi esențială în abordarea acestei probleme. Lucruri precum căutarea unei femei mentor puternice, colaborarea cu alte femei din domeniu și evaluarea modului în care anumite acțiuni și cuvinte pot fi interpretate de colegi/străduința de a fi autentice pot face o diferență enormă.

Experții recomandă, de asemenea, un set de exerciții de gândire care pot ajuta la construirea încrederii și la lupta cu demonii interiori care ar putea trage femeile înapoi în ceea privește dobândirea succesului. De exemplu, te poate ajuta să te concentrezi asupra lucrurilor pozitive care se întâmplă în fiecare zi, cum ar fi să faci o prezentare grozavă, să ajuți un coleg să rezolve o problemă sau să te adresezi managementului cu idei noi. Dacă lucrezi intensiv pentru a îți face vocea auzită și dacă ceri mereu direct ceea ce dorești, poate face, de asemenea, o diferență în timp.

 

Realizarea Echilibrului

Pentru multe femei, a avea o carieră este doar o parte din lucrurile pe care le fac în viața lor. Multe femei au, de asemenea, familii la care să vină acasă sau un grup de prieteni grozavi cu care să petreacă timp de calitate. Găsirea echilibrului și a sprijinului în afara muncii poate fi un mijloc profund de a ajuta la succesul într-un loc de muncă dominat de bărbați.

Adevărul este că oamenii pot munci atât de mult pentru a avansa în carierele lor. Dacă nu găsești un echilibru între viața profesională și viața privată, în cele din urmă, lucrurile vor începe să se destrame. Mai multe studii au indicat că o pauză mentală de la locul de muncă și o viață plină în afara locului de muncă poate face angajații mai puțin stresați, mai creativi și, în cele din urmă, mult mai productivi.

Echilibrul dintre viața profesională și viața privată poate însemna multe lucruri pentru diferiți oameni. Unele femei consideră că după ce au lucrat o zi întreagă la locul de muncă și apoi să meargă acasă și să nu se gândească deloc la muncă, este ceva anormal. Altele consideră că dacă iau un prânz lung pentru a face mișcare le ajută cu adevărat să evite epuizarea. Altele ating un echilibru între viața profesională și viața privată, economisind orele de concediu și luându-și mult timp liber de la serviciu simultan.

Să devii o femeie de succes într-un domeniu dominat de bărbați este greu. Necesită pregătirea și dezvoltarea abilităților care vor ajuta femeile să prospere într-o carieră. Gestionarea stresului și a îndoielilor care pot veni odată cu ocuparea unei poziții prin mentorat și sprijin este, de asemenea, valoroasă. În cele din urmă, atingerea unui echilibru de calitate între viața profesională și viața privată poate fi pilonul succesului spre care să ne străduim și să conducă în cele din urmă la cel mai mare succes.

 

Concluzie:

Majoritatea femeilor care nu supraviețuiesc în profesii predominant masculine renunță prea devreme. Se sperie de provocări și chiar nu sunt făcute pentru succes. Nu are nimic de-a face cu sexul lor. Mantra succesului atât pentru bărbați, cât și pentru femei este aceeași, este nevoie doar de încredere și cunoștințe relevante în domeniul lor.

Ca femei, avem capacitatea, dorința și potențialul de a contribui mai mult și de a face o diferență reală în lume.

Ești gata să cucerești provocările unei lumi încă mai mult a bărbaților și să obții succesul pe care îl meriți?

Platforma pe care ti-o pun la dispoziție AICI este resursa ta finală pentru a îți debloca potențialul și a prospera în orice domeniu.

Dacă dorești să afli cum poți redefini ceea ce înseamnă să ai succes, înscrie-te și pornește în călătoria ta către succes!

 

Reține: succesul tău începe și se termină cu tine.  
Tu deții puterea.

Alege sa investești în tine și să trăiești liberă ceea ce-ți dorești ! 

Contactati-ne

INSTITUTUL DE NEURO-PROGRAMARE SOMATO-INTEGRATIVA

Bulevardul Stirbei Voda nr. 7 Craiova. Dolj, Romania

 • Presedinte: 0725.161.169
 • Secretariat: office@inlpsi.ro

© INSTITUTUL DE NEURO-PROGRAMARE SOMATO-INTEGRATIVA.