Ce este venitul pasiv, cum poate produce un hobby venit pasiv

Ce este venitul pasiv, cum poate produce un hobby venit pasiv

Ce legătură ar avea sănătatea ta cu alegerea jobului sau a activității care-ți asigură sursa de venit?

Sănătatea este rezultatul deciziilor și acțiunilor tale, adică al împărțirii lui 100% în procente care au sens pentru tine. Energia necesară stării de bine ne-o extragem din calitatea fiecărei „felii” procentuale a vieții. Dar nici cantitatea nu este de neglijat. De ce? Dacă un job nesatisfăcător ocupă în viața ta mai mult de 70% din implicarea ta fizică și emoțională, câtă energie crezi că vei extrage de acolo? Insatisfacția niciodată nu încarcă cu energie, ci doar descarcă.

În marea majoritate a cazurilor, job-ul, sursa de venit, ocupă în viețile oamenilor cel puțin 70% din timp. Devine, astfel, evident, că este extrem de important ca aceasta să fie o sursă de satisfacție, respectiv de energie, pentru că este extre, de important să fii sănătos/sănătoasă.

Cum ar fi, deci, să ai mintea liniștită în ceea ce privește partea financiară a vieții ca să poți face ceea ce-și dorește sufletul tău? Să-ți urmezi pasiunea, cu alte cuvinte. Poți alege să dezvolți o sursă de venit pasiv.

Acest articol explorează unele dintre cele mai populare și de succes modalități de a genera venituri pasive și de a vă crește câștigurile lunare cu timp și efort minim.

 

Ce este venitul pasiv?

Este un termen folosit pentru a descrie un flux de venituri care, odată stabilit, necesită puțin sau deloc management activ pentru a genera fonduri, cum ar fi investiții, activități secundare sau proprietăți. A învăța cum să generezi venituri pasive poate fi o modalitate fantastică pentru antreprenori de a crește veniturile și de a crea o plasă de siguranță financiară.

Există multe modalități potențiale de a începe să câștigi venituri pasive – unele sunt mai potrivite pentru cei cu abilități de specialitate, în timp ce altele pot fi accesate de aproape oricine.

Majoritatea activităților necesită o investiție inițială de timp și bani. Cu toate acestea, odată stabilite, aceste fluxuri de venit pot fi menținute cu puțin efort.

Acestea pot include activități precum comerțul electronic, cursuri online, blogging, vânzări afiliate, investiții în acțiuni și fonduri de capital, crearea unei aplicații sau chiar închirierea de proprietăți.

Numai industria comerțului electronic a crescut cu peste un trilion de dolari din 2020 în 2022. Acest lucru demonstrează că există o piață în expansiune pentru retailul online, care oferă oportunități unice antreprenorilor de a genera venituri pasive.

 

Cum să câștigi bani din venitul pasiv?

Există diferite modalități de a obține venituri pasive. Închirierea proprietății este clasificată drept venit pasiv chiar dacă proprietatea este gestionată activ - cu condiția ca proprietarul să nu fie un agent imobiliar. Aceasta poate include cumpărarea de proprietăți întregi pentru a închiria sau închirierea unei camere printr-o terță parte.

Unele dintre cele mai populare moduri de a genera venituri suplimentare includ investiția, închirierea proprietății și generarea de noi fluxuri de venituri prin produse care necesită puțină întreținere odată create, cum ar fi dezvoltarea de aplicații. Venitul pasiv poate fi, de asemenea, generat prin deținerea de active care ar putea crește în valoare, cum ar fi proprietatea, arta, vinul, metalele prețioase și alte active tangibile ale pasiunii.

Internetul a deschis, de asemenea, un segment complet nou de posibilități: blogging, marketing afiliat, retail online, podcasting și utilizarea cunoștințelor de specialitate pentru a vinde cursuri și tutoriale online.

 

Tipuri de venit pasiv

Fiecare tip de venit pasiv vine cu propriile seturi unice de riscuri și recompense – niciunul nu garantează succesul. Cu toate acestea, cu suficiente cunoștințe și o mică investiție inițială, este posibil să câștigi bani în timp ce dormi.

Odată ce a fost stabilit un portofoliu de investiții sau o activitate secundară, acesta poate fi lăsat în cea mai mare parte să producă un flux de venituri pentru care nu mai trebuie să lucrezi, cum ar fI:

 • Conturi de economii cu randament ridicat care acumulează dobândă.
 • Investiții în acțiuni, acțiuni și obligațiuni.
 • Investiții în proprietate în scopul închirierii acesteia sau pentru a permite ca valoarea să se aprecieze în timp – rata medie de apreciere a proprietății este de 3,8% pe an.
 • Bani generați din produse sau servicii care sunt deja disponibile, cum ar fi o aplicație sau un podcast preînregistrat sau cursuri online.

 

Venitul activ vs venitul pasiv

Venitul activ descrie schimbul de servicii pentru bani, cum ar fi munca cu normă întreagă. Venitul pasiv, odată pus în funcțiune, nu necesită aproape nicio contribuție suplimentară pentru a continua să genereze fonduri. Întreprinderile mici pot beneficia enorm de pe urma unei combinații de fluxuri de venit atât active, cât și pasive.

 

Beneficiile venitului pasiv

Există o mulțime de avantaje în generarea unei forme de flux pasiv de venit. Odată stabilită ideea, aceasta va aduce fonduri fără efort suplimentar, care pot fi folosite pentru a completa veniturile active ale oricărei afaceri mici:

 • Câștigi bani fără a munci – cei care câștigă venituri pasive generează bani fără a munci continuu.
 • Economisești timp – odată ce un flux este pornit și rulează, timpul pe care va trebui să-l petreci menținându-l este minim sau inexistent. Acest lucru eliberează timp pentru a lucra pe fluxuri active de venit.
 • Obții independență locală – poți continua să câștigi oriunde te-ai afla, chiar dacă te relaxezi pe o plajă.
 • Libertate financiară – un venit pasiv generează oportunitatea de a-ți lua timp liber din rutina zilnică, fără a pierde din punct de vedere financiar.
 • Obții o plasă de siguranță financiară – atunci când nu te bazezi pe un singur salariu sau pe o singură afacere pentru a-ți genera întregul venit, ai deja o plasă de siguranță financiară. Dacă venitul tău activ este redus cu o lună, mai ai fonduri din fluxurile tale de venit pasive pentru a-ți suplimenta contul bancar.

 

Cât de mult venit pasiv poți câștiga?

Suma de venit pasiv pe care o poți genera poate varia drastic, în funcție de ceea ce faci și de cât timp o faci. Poate depinde și de cât de multă investiție inițială este necesară înainte de a putea începe să câștigi.

Nu există o limită superioară a venitului pasiv și mulți oameni reușesc să trăiască din el, unii susținând că ajung lunar la mii sau zeci de mii de euro. Cu toate acestea, deoarece banii generați nu sunt garantați în același mod ca și un salariu, iar investițiile pot scădea și crește, este mai puțin riscant să ai și un flux suplimentar de venit activ.

Modalități prin care poți crea venituri pasive

 • Scrierea și publicarea unei cărți electronice
 • Crearea unui curs electronic
 • Înscrierea ca afiliat
 • Vânzarea fotografiilor de stoc
 • Blogging sau vlogging
 • Descărcările digitale
 • Oferirea de servicii de imprimare 3D
 • Înființarea unui magazin online
 • Investiția bursieră
 • Crearea unei aplicații
 • Închiriere imobiliară
 • Redevențe de la lucrări protejate prin drepturi de autor, cum ar fi un roman, o melodie sau un scurtmetraj
 • Închirierea mașinii
 • Închirierea unui spațiu pentru depozitare
 • Investiția în împrumuturi peer-to-peer
 • Investiție în nume de domenii

 

Cum să îți promovezi noile tale fluxuri de venituri pasive

Investiția în acțiuni este o modalitate relativ privată de a genera venituri pasive fără a fi nevoie să te promovezi.

Cu toate acestea, multe alte fluxuri necesită o anumită formă de publicitate și promovare pentru a începe să genereze bani. Acest lucru poate fi ceva la fel de simplu ca distribuirea unui link pe rețelele sociale ori cu a le cere prietenilor și familiei să distribuie, sau la fel de complex ca și crearea unei întregi campanii de marketing.

În funcție de tipul de afacere, s-ar putea să fie nevoie să creezi un site web și odată ce l-ai creat, poți contacta bloggeri și influenceri pentru a promova noul tău produs sau serviciu.

Recenziile și recomandările sunt adesea una dintre cele mai bune modalități de a crește interesul. Găsește o modalitate de a încorpora metode de a le cere clienților să lase recenzii în procesul tău de vânzare pentru a ajuta la prmovare. De asemenea, poți lua în considerare parteneriatul cu alte întreprinderi mici care oferă produse și servicii similare pentru unele oportunități de marketing încrucișat.

Există multiple beneficii potențiale ale înființării unui portofoliu secundar sau de investiții care va începe să aducă bani fără participare activă.

 

Care sursă pasivă de venit este cea mai bună?

Răspunsul depinde de mai mulți factori, dar unii dintre cei mai importanți includ suma de bani pe care trebuie să o investești, dimensiunea totală a oportunității, interesul și capacitatea ta în domeniu, timpul de care ai nevoie pentru investiție și potențialul de a reuși. De obicei, cu cât condițiile de start sunt mai permisive, cu atât câmpul concurenților este mai aglomerat și probabilitatea de succes este mai mică.

Deci, va trebui să cântărești oportunitatea față de acești factori și să vezi care strategie de venit pasiv funcționează cel mai bine pentru tine. Dar poate fi util să deții abilități naturale și un interes pentru zona ta țintă, deoarece acestea te pot ajuta să te motivezi în primele zile, când lucrurile sunt probabil să fie mai grele.

Există oportunități de venit pasiv pentru cei care încep cu o anumită sumă de bani și chiar pentru cei care nu au bani să înceapă.

 

Cum pot obține un venit pasiv fără bani?

Dacă dispui de puțini bani sau deloc pentru a începe, va trebui să te bazezi în mare parte pe propria investiție de timp pentru a te ajuta să treci pragul critic, cel puțin până când vei acumula o sumă inițială suficientă.

Aceasta înseamnă să te concentrezi pe surse de venit pasive care profită de următoarele caracteristici:

 • Un domeniu în care ești un expert. Aici îți poți transforma expertiza într-un produs sau serviciu util pentru consumatori, de exemplu, design, programare software, grafică și altele.
 • O oportunitate inițială de muncă. Vei avea nevoie de o oportunitate care necesită o investiție de timp sau de muncă, cum ar fi crearea unui curs online, crearea unui profil de influență sau alte opțiuni.

De fapt, înlocuiești timpul cu lipsa de capital, până când poți obține suficient capital pentru a îți extinde setul de oportunități.

 

Câte fluxuri de venit ar trebui să am?

Nu există un sfat „bun pentru toți” atunci când vine vorba de generarea de fluxuri de venit. Câte surse de venit ai ar trebui să depindă de locul în care te afli financiar și care sunt obiectivele tale financiare pentru viitor. Dar să ai măcar câteva este un început bun.

Pe lângă veniturile obținute din capitalul uman, proprietățile de închiriere, titlurile care generează venituri și proiectele de afaceri sunt o modalitate excelentă de a-ți diversifica fluxul de venituri.

Desigur, vei dori să te asiguri că depunerea efortului într-un nou flux de venit pasiv nu te face să îți pierzi atenția asupra celorlalte fluxuri. Așa că vei dori să-ți echilibrezi eforturile și să te asiguri că alegi cele mai bune oportunități pentru timpul tău.

Lucrează cu un coach (mentor) de afaceri

Afacerea ta a demarat, dar stă pe loc? Ar trebui să iei legătura cu un mentor de afaceri atunci vrei să pui bazele unei afaceri. Ca o afacere mică, vrei pe cineva care să te sprijine și să te ghideze în călătoria ta.

Un mentor poate fi cineva din comunitatea ta, un membru al familiei, un antreprenor cunoscut, un prieten – cineva care cunoaște procesul și te poate ajuta să te îndrume. Există numeroase locuri în care poți întâlni un mentor: la întâlnirile de afaceri locale, prin evenimente sociale sau de afaceri sau online.

Un mentor a trecut deja prin acest proces și știe ce capcane te așteaptă. Lucrul cu un mentor vă reduce procesul de învățare, permițându-ți să înveți din greșelile lui. Mentorul identifică capcanele în care afacerea ta poate avea de suferit și poți evita un eșec care ar putea dura ani de zile și aproape că te va costa compania.

Majoritatea proprietarilor de afaceri de succes au un mentor și continuă relația chiar și după ce experimentează ei înșiși succesul. Este un angajament pe viață și veți deveni colegi și prieteni apropiați de-a lungul anilor.

Cu toate acestea, unora s-ar putea să le fie greu să întâlnească un mentor de afaceri în lumea reală. Din fericire, apariția internetului conectează oamenii din întreaga lume, astfel că poți găsi în mediul online persoane calificate duspuse să te ajute. Caută prin forumurile de afaceri, pe site-urile de profil și află tot ce poți. Unii mentori oferă programe plătite pentru a te învăța cum să reușești în nișa ta. Învestește timp în documentarea aceasta și găsește programe de mentorat și mentori cu un stil care se potrivește personalității și eticii tale în afaceri.

Dacă te gândești să explorezi oportunități de venit pasiv și ai nevoie de susținere, chiar și pentru primul pas, programul Transformă-ți pasiunea în reală sursă de venit îți poate fi inspirație. Sau hai să stăm de vorbă!

Contactati-ne

INSTITUTUL DE NEURO-PROGRAMARE SOMATO-INTEGRATIVA

Bulevardul Stirbei Voda nr. 7 Craiova. Dolj, Romania

 • Presedinte: 0725.161.169
 • Secretariat: office@inlpsi.ro

© INSTITUTUL DE NEURO-PROGRAMARE SOMATO-INTEGRATIVA.