Șocul emoțional (DHS) și inelele concentrice care apar la tomografie

emotional sanatate psihic nlp inlpsi

Ryke Geerd Hamer este un fost medic german, care a inițiat „Noua Medicină Germanică”, anterior cunoscută sub numele „Noua Medicină Germană” și „Noua Medicină”, un sistem care pretinde a fi capabil să vindece cancerul.
Dr. Hamer a avut o rată de succes deosebit de ridicată cu terapia sa pentru cancer, pe departe cea mai ridicată din cele văzute în orice terapie. În timpul unuia dintre procese, procurorul (din Wiener Neustadt, Austria) a fost nevoit să admită că 6.000 din 6.500 de pacienți în mare parte cu cancer în formă avansată continuau să trăiască patru sau cinci ani după tratamentul doctorului Hamer. Aceasta reprezintă o rată de succes de peste 90% - aproape opusul rezultatelor preconizate după tratarea în stil clasic a condițiilor avansate.


În august 1978, Dr. Hamer a primit vestea șocantă că fiul său fusese împușcat. Acesta a decedat în decembrie 1978 și, câteva luni mai târziu, Dr. Hamer a fost diagnosticat cu cancer testicular. Deoarece nu suferise niciodată de o boală gravă, și-a pus întrebarea dacă dezvoltarea cancerului său poate avea legătură cu decesul fiului. Ulterior, Dr. Hamer a început să investigheze istoricul pacienților săi diagnosticați cu cancer. Foarte repede avea să descopere că, la fel ca el, toți bolnavii de cancer pe care îi știa trecuseră prin experiențe exrem de stresante înainte ca boala să se instaleze și să se dezvolte. Observarea conexiunii dintre minte și organism nu a fost surprinzătoare, mai ales că numeroase studii începuseră deja să arate că atât cancerul, cât și alte boli sunt foarte des precedate de un eveniment traumatizant.


Urmărind ipoteza că toate evenimentele din organism sunt controlate prin creier, acesta a analizat tomografiile pacienților săi și le-a confruntat cu istoricul lor medical. Astfel, acesta a descoperit că orice bală, nu numai cancerul, este controlată printr-o zonă din creier ce îi corespunde în mod specific și este legată, în mod particular, de un conflict-șoc psiho-emoțional perfect identificabil.


Dr. Hamer a descoperit că sunt prezente următoarele caracteristici, începând astfel să dezvolte Noua Medicină Germanică (NMG), pe care le-a rezumat în cele „cinci legi biologice”:


  • („Regula de fier”) Bolile grave își au originea într-un eveniment-șoc, pe care persoana îl percepe ca fiind foarte dificil, deosebit de acut, dramatic și izolant. Conținutul conflictului psihologic al șocului determină locația apariției unui focar al activității în creier care poate fi observat la tomograf, sub forma unor inele concentrice, cunoscute sub denumirea de „focare Hamer” (Hamer foci), care corespund locației bolii în corp. Tema conflictului psihic determină locația focarului sau HAMER Herd în creier și locația cancerului în organ.

  • („Bifazicitatea bolilor”) Fiecare boală are o evoluție bifazică în cazul în care conflictul a fost rezolvat. Un pacient care nu și-a rezolvat conflictul este în prima fază activă a acestuia unde sistemul nervos simpatic predomină și se manifestă ca o „boală rece”, însoțită de piele și extremități reci, stres, pierdere în greutate și tulburări de somn. Dacă persoana reușește să rezolve conflictul, intră în a doua fază de vindecare post-rezolvare, în care sistemul nervos parasimpatic predomină, diagnosticat cel mai frecvent ca o „boală caldă” (reumatism, infecții, alergii etc.). În antiteză cu rezolvarea conflictului, opțiunea de a-l diminua până la un nivel de viață rezonabil, poate fi preferabilă expunerii la a doua fază.

  • Sistemul ontogenetic al tumorilor și „bolilor” echivalente cancerului (ontogenetic = dezvoltarea sau evoluția istorică a fătului/stratului germinal embrionar). Hamer propune faptul că evoluția bolii este controlată în primul rând de creier, fie prin „vechiul creier”, fie prin „noul creier.

  • Sistemul ontogenic de microbi (Sistemul condiționat de istoria în dezvoltare a germenilor). Microbii nu provoacă boli, dar sunt folosiți de corp, coordonați de creier, pentru a optimiza faza de vindecare, cu condiția ca microbii necesari să fie disponibili când este nevoie de ei. Ciupercile și micobacteriile lucrează pe țesuturi care au rezultat din endoderm, precum și pe unele dintre țesuturile care rezultă în mezoderm. Bacteriile lucrează pe toate țesuturile derivate ale mezodermului și virusurile pe cele derivate din ectoderm. Hamer susține că acești microbi, în loc să fie antagoniști pentru organism, joacă, de fapt, un rol necesar în vindecare și că unele dintre intervențiile medicinii convenționale sunt contraproductive, interferând cu aceste procese naturale.

  • Legea biologică a naturii („Chintensența”): faza activă a conflictului și faza de vindecare a bolii, conform descrierii de mai sus, constituie „programe speciale semnificative ale naturii” dezvoltate de-a lungul evoluției speciei, pentru a permite organismelor să înlocuiască funcționarea zilnică pentru a face față situațiilor de urgență particulare.


Conform teoriei lui Hamer, nu există boli reale. Ceea ce medicina numește „boli” este, de fapt, „un program special semnificativ al naturii”, cărora le aparțin bacteriile, virusurile și ciupercile. NMG a lui Hamer susține că explică fiecare boală și tratament conform acestor premise și, prin urmare, să se renunțe la medicina tradițională. Remediul constă întotdeauna în rezolvarea conflictului. Anumite tratamente, precum chimioterapia sau medicamentele pentru dureri precum morfina sunt letale, conform teoriei lui Hamer.
Focarele Hamer, pe care acesta le-a observat la tomografia computerizată a creierului, sunt identificate de către radiologi ca fiind artefacte inelare comune, care sunt cercuri concentrice în aceste focare. Locația și dimensiunea exacte ale acestor inele concentrice în creier sunt stabilite de natura și intensitatea conflictului. Locația exactă a acestora (sau a focarelor Hamer) în creier este determinată de percepțiile și emoțiile unei persoane, care au legătură cu conflictul/șocul neașteptat.


De asemenea, Hamer a descoperit că un singur conflict/șoc biologic poate avea mai multe elemente care au impact asupra mai multor zone din creier și, prin urmare, asupra unor organe sau țesuturi diferite. Medicina occidentală sau alopată se referă în mod eronat la acest fenomen de impact multiplu ca fiind metastaza.


În concluzie, înțelegând cele „Cinci Legi Biologice" ale cauzei și ale procesului de vindecare al bolii, ne putem elibera de teama și panica ce deseori apar odată cu instalarea unor simptome. Această cunoaștere este mai mult decât putere. Ea poate salva vieți, iar această putere există în fiecare dintre noi.

Bibliografie:
https://ro.scribd.com/doc/199231534/Terapia-Hammer
https://en.wikipedia.org/wiki/Ryke_Geerd_Hamer
http://customers.hbci.com/~wenonah/new/hamer.htm
https://www.academia.edu/13795002/Brosura_Noua_Medicina_Germanica
https://weinholds.org/hamers-biological-law-1/

Articol realizat de Elvira Tănăsescu, Trainer INLPSI

Contactati-ne

INSTITUTUL DE NEURO-PROGRAMARE SOMATO-INTEGRATIVA

Bulevardul Stirbei Voda nr. 7 Craiova. Dolj, Romania

  • Presedinte: 0725.161.169
  • Secretariat: office@inlpsi.ro

© INSTITUTUL DE NEURO-PROGRAMARE SOMATO-INTEGRATIVA.