FORMARE NLP PRACTITIONER S-I

01 - 03 NOIEMBRIE, 2019, BUCUREȘTI

Image

NLP BUC 01

Începând cu weekendul 1-3 noiembrie 2019, ne vedem la un grup nou de formare NLP Practitioner Somato-Integrativ în București!

Vino și tu dacă: 

 • ești în căutarea unor răspunsuri personale;
 • vrei să înveți mai multe despre tine și să provoci schimbări semntificative în viața ta;
 • cauți noi metode prin care să îți îmbunătățești viața;
 • știi teoria și vrei să afli cum să pui totul în practică;
 • știi ce vrei și nu știi cum să faci ce îți dorești;
 • simți că ai un potențial neexplorat și cauți să îți găsești drumul potrivit pentru tine.

De asemenea, te așteptăm alături de noi dacă:

 • ești manager și dorești să îți îmbunătățești abilitățile de coordonare și îndrumare a echipei;
 • ești antreprenor și cauți modalități prin care să ajungi la clienți și să îți motivezi angajații;
 • lucrezi zilnic cu oamenii și cauți metode mai bune pentru a obține rezultatele potrivite pentru ei și pentru tine;
 • lucrezi în domeniul educației (copii sau adulți) și cauți metode noi de predare;
 • dorești să dobândești abilități noi de coordonare a grupurilor mici și mari;

Prin informația primită și metodele utilizate, cursul de NLP Practitioner Somato-Integrativ se adresează absolut oricărei persoane care este interesată de propriul echilibru interior și în toate aspectele vieții, de propria sănătate, dezvoltare și excelență atât în viața personală cât și în viața profesională, indiferent de domeniul de activitate.

Ce abordări cuprinde formarea noastră?

 1. Programare neuro-lingvistică (NLP)
 2. Elemente de:
 • Psihologie clinică și psihopatologie (DSM)
 • Psihoterapie integrativă: proceduri și tehnici cognitiv-comportamentale, hipnoză ericksoniană, gestalt terapie, tehnici utilizate în psihoterapia strategică și sistemică de cuplu și familie, tehnici de psihoterapie psihanalitică și somatoanaliză, psihosomatoterapie
 • Tehnici psiho-fizice prin dans și miscare, art-terapie și comunicare
 • Psihoterapie transpersonală umanistă, constelații familiale și psihodramă
 • Analiză tranzacțională
 • Tehnici de socioterapie, panorama socială (Lucas Derks), inteligență emoțională și managementul stresului.

Image

Tematica și structura cursului NLP Practitioner Somato-Integrativ:

Prezența la fiecare modul este  o cerință necesară pentru absolvirea cursului și primirea diplomelor!

 

Modul I. Eu, tu, noi. Moduri prin care înțelegem și percepem lumea și la ce ne ajută să le cunoaștem.

Sistemele reprezentaționale

Transpunerea și traducerea sistemelor reprezentaționale

Somatica

Neuroștiința

Prin participarea la primul modul NLP Practitioner Somato-Integrativ dobândești noi înțelegeri asupra modului în care percepem și ne conectăm la mediul înconjurător. Încă de la prima întâlnire ai ocazia să vezi și să simți utilitatea NLP-ului în viața ta și descoperi moduri simple și accesibile prin care poți îi poți înțelege mult mai ușor pe cei din jurul tău. Partea de introducere în somatică și neuroștiințe vine să completeze această primă experiență și să mărească capacitatea de înțelegere, atât a reacțiilor emoționale și comportamentale individuale, cât și ale celor apropiați.

 

Modul II. Cine sunt eu, cine ești tu? Cum ne raportăm la noi și la ceilalți și ce putem face pentru a ne îmbunătăți comunicarea.

Stabilirea și mentinerea rapportului

Pacing și leading

Calibrarea

Stabilirea legăturii cu corpul

Legătura minte-emoții-corp

Tipuri de emoții

Al doilea modul din această formare are scopul de a clarifica modurile în care obișnuiești să te raportezi la ceilalți și se orientează către a-ți ușura depistarea soluțiilor cele mai bune pentru tine astfel încât tu să devii un as în comunicarea verbală și nonverbală și să poți avea relații armonioase și înfloritoare. Mai mult decât atât, prin partea de explorare senzitivă, ai ocazia să-ți descoperi tiparele de reacție manifestate în diferite situații ale vieții, ce îți aduc modificări ale comportamentului de zi cu zi. Prin diferențierea tipurilor de emoții și prin înțelegerea mecanismelor de funcționare determinate de legătura minte-emoții-corp, poți descoperi un nou mod, aprofundat, de autocunoaștere și înțelegere de sine.

 

Modul III. Ce înțelegi atunci când îți vorbesc? Tipuri de limbaj, bariere în comunicare și soluții pentru depașirea blocajelor și a neînțelegerilor.

Meta-modelul pentru limbaj

Milton-Modelul pentru limbaj

Recunoașterea și utilizarea stărilor spontane de transă

Empatia

Modalități de relaționare și tipuri de legături/atașamente

La cel de-al treilea modul de formare NLP Practitioner Somato-Integrativ lucrezi cu tipurile de limbaj, descoperi care sunt barierele pe care le poți întâlni atunci când comunici și afli care sunt soluțiile ca să poți depașire blocajele și neînțelegerile. În plus, discutăm despre empatie, o calitate esențială atunci când ne dorim să construim relații autentice, bazate pe respect și încredere reciprocă. Descoperi în acest modul care sunt modurile tale preferate de relaționare și ce tipuri de legături/atașamente creezi. Odată descoperite, explorezi și afli care îți sunt utile și te ajută și cum le poți schimba pe cele limitative sau ineficiente.

 

Modul IV. Cadrul prin care privesc lumea. Modul obișnuit de abordare vs. noi moduri de abordare în diferite situații de viața.

Crearea de metafore

Ancorarea VAKOG

Explorare senzorială a emoțiilor

Metode de gestionare și lucru cu emoțiile

Modului IV al formării de NLP Practitioner Somato-Integrativ propune reformularea tipurilor obișnuite de a privi și interpreta lumea din jur cu scopul de a obține noi perspective, idei și soluții. Prin crearea de metafore devii mai creativ și te poți face înțeles în orice situație. Acorarea VAKOG te ajută să accesezi și să-ți utilizezi rapid și eficient resursele interioare astfel încât să poți obține cele mai bune rezultate în orice faci. Iar prin explorarea emoțiilor în plan fizic și prin depistarea modalităților prin care le poți gestiona, dobândești un arsenal de instrumente care să te ajute să dai ce ai mai bun și să obții performața în toate domeniile vieții tale.

 

Modul V. Tipuri de percepție. Cum privim, simțim și auzim lucrurile din jurul nostru vs. modul celorlalți de a o face. Moduri prin care putem ajunge la un punct comun și înțelegere în comunicarea noastră.

Submodalități

Disociere, Asociere, Pozițiile 1, 2, 3, Poziții perceptuale

Feedback senzorial activ și pasiv

Lucrul cu spațiul personal, limite, blocaje

Interacțiunea dintre spațiul personal și spațiul celorlalti

Distingerea diferitelor moduri în care interpretezi și înțelegi tu un lucru și modurile celorlalți de a o face deschid discuțiile din modului V al formării. Știm că suntem cu toții diferiți și fiecare persoană în parte are un stil preferat prin care interpretează și dă sens lucrurilor. Acestea, împreună cu feedback-ul senzorial activ și pasiv te vor ajuta să știi ce tip de abordare se pretează pentru persoanele cu care interacționezi. Mai mult decât atât, prin explorarea spațiului personal și a propriilor limite și blocaje ajungi la o cunoaștere de sine aprofundată și capeți o înțelegere diferită atât a modului în care te raportezi tu la alții cât și a modului în care o fac ceilalți.

 

Modul VI. Cum obțin ceea ce îmi doresc?  Setarea obiectivelor și strategii funcționale prin care ne atingem scopurile.

Direcționarea către obiectiv a percepției proceselor interne și externe

Cadrarea obiectivului

Spațiul personal și explorarea acestuia în contextul relațiilor

Comportamente și roluri în relații

Modulul VI abordează două teme deosebit de importante, setarea obiectivelor și comportamentele și rolurile în cadrul relațiilor. Prin participarea la acest modul tu afli ce strategii funcționale simple și rapide poți aplica pentru a-ți seta și atinge obiectivele de scurtă și lungă durată. Prin explorarea spațiului personal și a modurilor de interacțiune în relație cu ceilalți, afli informații esențiale care oferă toate uneltele de care ai nevoie ca  tu să devii mai flexibil în discuții și negocieri, în plan personal și profesional deopotrivă. Chiar mai mult, prin distingerea rolurilor potrivire si aplicarea lor corectă în funcție de context, calitatea relațiilor din viața ta crește considerabi

 

Modul VII. Cum îmi formez cumulul de experiențe și cine sunt eu în contextele vieții? Explorarea nivelurilor logice de structurare a experienței subiective, reframingul și proiecțiile sinelui în diferite contexte.

Nivelurile neurologice

Reframing contextual și de semnificație

Cadrări: cadrarea de contrast, cadrarea de relevanță, cadrarea "ca și cum", backtrack

Proiecții ale sinelui

Rolul și imaginea de sine în contextele vieții

Strategii comportamentale

Drumul continuă în modulul VII cu explorarea nivelurilor logice de structurare a experienței subiective, prilej cu care afli care sunt acestea și cum poți găsi echilibrul între familie, profesie, timpul tău liber și alte aspecte ale vieții tale. Prin cadrare și recadrare câștigi o nouă unealtă pe care o poți folosi pentru propria evoluție cât și pentru a-i putea susține pe cei din jurul tău în găsirea soluțiilor. Apoi, odată ce înveți aceste lucruri, prin observarea modurilor de percepție și proiectare a sinelui în diferite contexte de viață, distingi rolurile pe care le joci pe parcursul vieții tale, în diferite contexte sociale și tipuri de relații. Dezvolți astfel strategii comportamentale eficiente și evolutive care te ajută să ajungi la rezultatele personale pe care ți le dorești.

 

Modul VIII. Cine sunt eu și unde mă aflu în viața mea? Incursiune pe linia timpului, axată pe rezolvare și activarea resurselor interioare trecute, prezente și viitoare.

Timeline

Etapele de dezvoltare cognitiv-comportamentală

Etapele dezvoltării emoționale

Separare și realăturare

Explorarea parcursului de dezvoltare, încă de la vârste fragede și până acum te va ajuta să îți descoperi patternurile nefuncționale pe care apoi poți alege să le schimbi folosind atât uneltele din acest modul, cât și cele acumulate din modulele anterioare. Pentru o mai bună cunoaștere de sine, lucrezi direct cu propria poveste și cu propriile resurse pentru a-ți proiecta și crea viitorul așa cum îți dorești. Observi cu această ocazie și strategiile tale de separare și de a reacționa în cazul separării sau a pierderii și găsești noi moduri de a face față acestor situații.

 

Modul IX. Strategiile mele de viață și contextul de training/consiliere. Ecologia resurselor, trecerea de la particular la general și invers și familiarizarea cu rolul de trainer/consilier.

Managementul orientat către obiectiv și ecologic al resurselor

Chunking

Strategii: detectare, elicitare, utilizare, instalare, modelul TOTE

Sinele în contexte sociale - familie, relații, profesional, societate

Contextul de training și/sau consiliere

Abordarea rolurilor de trainer/consilier

Modulul IX al formării îți oferă informațiile de care ai nevoie pentru a explora diversele strategii de viață, de setare a obiectivelor și de trecere de la particular la general și invers. În plus, explorezi mai în profunzime cum anume percepi imaginea de sine în toate contextele vieții tale, cum te raportezi la oameni și la situații și ce să faci cu aceste lucruri astfel încât să îți găsești locul și echilibrul. Pentru că ne apropiem de încheierea formării, discutăm și despre contextul de training/consiliere precum și abordarea rolurilor de trainer/consilier. Afli ce înseamnă de fapt aceste lucruri, cum le poți gestiona, cum te simți cu acestea și cum se pot simți viitorii tăi clienți.

 

Modul X. Cum mă comport în contextul de training și cum lucrez cu clientul? Contextul de training și lucrul cu grupurile, rolul de trainer/consilier, moduri de a lucra cu clienții.

Armonizarea și gestionarea grupurilor

Tipuri de emoții și gânduri în postura de trainer/consilier

Observarea și recunoașterea patternurilor de mișcare ale clienților

Recapitulare

Examen

Ultimul modul al formării de NLP Somato-Integrativ își propune să te ducă mai departe în procesul de familiarizare cu rolul de trainer/consilier. Cu această ocazie lucrezi cu posibilele limitări sau blocaje care pot apărea în acest context, înveți ce poți face pentru a-ți gestiona eficient emoțiile și ce strategii poți aplica pentru a observa cât mai multe despre nevoile și patternurilor de mișcare ale viitorilor clienți. Încheierea cursului constă într-o recapitulare a întregului parcurs experiențial și informațional și o testare finală.

Aceasta ordine este orientativă, având scopul de a contura parcursul formării NLP Practitioner. În funcție de dinamica și nevoile grupului, ordinea subiectelor abordate se poate modifica ușor.

 

Testarea finală:

1. Probă scrisă: parte teoretică și prezentarea unui eseu a cărui tema va fi comunicată cursanților

2. Probă practică: prezentarea și aplicarea unei tehnici NLP și a unei tehnici Somato-integrative prin NLP, ambele la alegere.

Image

Certificări:

Prin participarea și implicarea în formarea NLP Practitioner Somato-Integrativ primești:

Certificare NLP Practitioner INLPSI  

                                               

INLPSI NLP Practitioner certificate                                                   

și Certificarea Internațională NLP Practitioner – IANLP

                                               

INLPSI NLP Practitioner certificate                                 

 

Pentru primirea diplomelor este necesară prezența integrală, modulele la care nu puteți ajunge se vor recupera cu grupele următoare și veți primi atunci diplomele, în urma testării finale împreună cu grupa la care se face recuperarea.

Image

Durata cursului:

190 de ore de training din care 133 de ore de NLP care respectă standardul International Association for Neuro-Linguistic Programming – The World Standard for Neuro-Linguistic Programming și încă 57 de ore de training Somato-Integrativ care respecta standardul național al Institutului de Neuro-Programare Lingvistică Somato-Integrativă. Cursul este structurat pe durata a 10 module a câte 3 zile, astfel:

Vineri – 19:00 – 22:00

Sâmbătă – 10:00 – 20:00 (cu pauză de masă)

Duminică – 10:00 – 16:00

 

Componenta informativă a cursului:

 • aproximativ 10% din curs constituie partea teoretica (pentru care primiți suport de curs bogat în informatii și usor de folosit);
 • aproximativ 90% din curs constă în exerciții practice ce se adreseaza părtilor rationala, fiziologică și spirituală a fiecărei persoane în parte, exerciții care au ca obiectiv antrenarea inteligenței emoționale și corporale pentru o bună dezvoltare atât personală cât și profesională.

 

Programare module:

 1. 1-3 noiembrie 2019
 2. 13-15 decembrie
 3. 10-12 ianuarie 2020
 4. 07-09 februarie
 5. 06-08 martie
 6. 10-12 aprilie
 7. 08-10 mai
 8. 29-31 mai
 9. 5-7 iunie
 10. (excursie de studiu si evaluare) 19-21 iunie

 

Image

Traineri:

 

Andra Tănăsescu - Trainer acreditat IANLP și INLPSI și psiholog 
(pentru mai multe informații despre trainer, studii și activitate profesională: CLICK AICI)
tel: 0728 075 221
e-mail: andratanasescu@yahoo.com
 
Laura-Maria Cojocaru - Trainer acreditat IANLP și INLPSI  și psihoterapeut 
(pentru mai multe informații despre trainer, studii și activitate profesională: CLICK AICI)
tel: 0725 161 169

 

Elvira Tănăsescu – Asistent Trainer acreditat IANLP și INLPSI, consilier dezvoltare personală
(pentru mai multe informații despre trainer, studii și activitate profesională: CLICK AICI)
tel: 0752 959 730
e-mail: tomaelv@yahoo.com

Image
Unde se țin cursurile?
Locația exactă în care se va desfășura va fi comunicată pe e-mail celor înscriși.

Se consideră înscrisă persoana care a achitat taxa de înscriere (avansul corespunzător primului modul).

Înscrieri:
 

Înscrie-te acum 


Preț și modalitate de plată:

Contribuția pentru întreaga Formare NLP Practitioner Somato-Integrativ este de 6 000 RON.

Plata se poate efectua ÎN RATE lunare de 600 RON/modul. Pentru această variantă, înscrierea se face achitând un avans de 600 RON (contravaloarea primului modul). 

Poți alege să beneficiezi de următoarele tipuri de reduceri:

1. 10% reducere dacă te înscrii cu un avans de 50%;

2. 15% reducere dacă achiți tot cursul în avans cu 1 săptămână înaintea începerii;

3. 10% reducere dacă vii cu partenerul/a sau prietenul/a; 

4. 20% reducere dacă achiți tot cursul în avans cu 2 luni înaintea începerii;

Aceste reduceri nu se cumulează!

 

Succes! Îți dorim să beneficiezi de curs cu bucurie și schimbări semnificative

Vezi și BURSE DE STUDIU NLP pentru educatori, învățători, profesori și studenți!

Image

Contactati-ne

INSTITUTUL DE NEURO-PROGRAMARE SOMATO-INTEGRATIVA

Bulevardul Stirbei Voda nr. 7 Craiova. Dolj, Romania

 • Presedinte: 0725.161.169
 • Secretariat: office@inlpsi.ro
© Copyright 2020 INSTITUTUL DE NEURO-PROGRAMARE SOMATO-INTEGRATIVA. Design DEVSLOUNGE

Search